Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
HDW Nederland vertegenwoordigt Genie, Manitou, Teupen en Versalift

HDW Nederland vertegenwoordigt Genie, Manitou, Teupen en Versalift

HDW Nederland had zich het voorbije jaar anders voorgesteld. Met de verhuizing vanuit Ridderkerk naar een schitterend nieuw onderkomen in Heinenoord leek alles in gereedheid om de groei door te zetten en klanten nóg beter van dienst te zijn. Corona gooide echter roet in het eten, maar inmiddels is de stijgende lijn weer ingezet en heeft de onderneming de ‘periode van bezinning’ aangegrepen om sterker uit de crisis te komen.

“Snelle levertijden zijn key vandaag de dag”, verzekert Remko Jonkergouw, manager Sales & Marketing. “Gelukkig zijn we nog steeds in staat om te leveren, ondanks de problemen bij veel merken door stagnatie in de toelevering. Met voorraad maak je handel. Kun je niet snel leveren, dan gaan de klanten op den duur verder kijken.” Hans Visser, manager Sales & Leasing Manitou, vult aan: “Wij hebben voor al onze merken groot ingekocht, zelfs al met het oog op Q1 van 2022. Voor de bouwvak komt er nog een grote hoeveelheid Manitous binnen en ook voor daarna staan er machines in levering om de voorraad op peil te houden.”

Een groot aanbod, jarenlange ervaring op het gebied van hoogwerkers en opererend binnen een internationaal speelveld vormen het DNA van HDW, dat tevens gevestigd is in Tienen (HDW Belux). Voor de Benelux is het bedrijf de exclusieve distributeur van Genie, Teupen en Versalift. In België wordt tevens Ruthmann vertegenwoordigd, terwijl in Nederland vorig jaar het dealerschap van Manitou (verreikers en ruwterrein heftrucks) verwisselde van zusterbedrijf Mateco naar HDW. “Binnen deze organisatie is zo’n merk op z’n plek”, vindt Visser. “De kracht van HDW is dat we een toegevoegde waarde willen bieden als het gaat om machinevoorraad, onderdelen, service, financiële dienstverlening, onderhoudscontracten en technische opleiding.”

Manitou’s MRT 1845 is er met naar keuze een 75 of 115 pk sterke Deutz motor en 360 of 400° rotatie. De deur opent voortaan in twee delen.

AMBITIES REALISEREN

Door mee te denken met de klant wordt getracht diens ambities te realiseren. In feite ligt ‘alles binnen bereik’, hetgeen op de locatie in Heinenoord goed tot uitdrukking komt. De nieuwbouw – met een oppervlakte van 8.000 m² op een terrein van 30 hectare – heeft niet alleen een hoogwaardige uitstraling, maar moet ook bijdragen tot verdere groei. Groei van de onderneming zelf en die van klanten. HDW is wereldwijd actief als partner van grote verhuurbedrijven. Wel ligt de focus op de Benelux-markt en Oost-Europa. Zo is de onderneming al ruim 25 jaar Genie-dealer, inmiddels in zeventien landen.

Met Manitou heeft HDW Nederland een absoluut topmerk aan het aanbod toegevoegd. Klanten zijn hier enthousiast over, zowel verhuurders als eindgebruikers. Jonkergouw: “Wij bieden een one-stop-shop voor een scala aan machines van Genie, Teupen, Versalift en Manitou. Alles onder één dak, met één aanspreekpunt voor verkoop, onderhoud, onderdelen en garantie.” Een formule die aanspreekt, want ondanks de dip door corona sloot het bedrijf de verkoop in de Benelux vorig jaar af op het niveau van 2019. Sinds het laatste kwartaal van 2020 zitten de cijfers flink in de lift. Er wordt daarom volop geïnvesteerd in het serviceapparaat om klanten nog beter te kunnen bedienen.

NIEUWE GENERATIE

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Manitou in april de volgende verreikergeneratie lanceerde. Vooral de revolutionaire nieuwe MRT-serie wordt enthousiast onthaald. De range omvat roterende modellen met 16 tot 35 meter werkhoogte en een maximale hefcapaciteit tussen 4.500 en 7.000 kg. De Stage V dieselmotoren van Deutz (Vision) of Yanmar (Vision+) blinken uit in kracht en brandstofefficiëntie. De toevoeging Vision is op de vernieuwde MRT-lijn beslist van toepassing, namelijk een heldere visie op de toekomst gebaseerd op ervaringen uit het verleden. De opvallende cabine biedt goed zicht rondom en is uitgerust met een 8” of 12,1” (Vision+) monitor. In het compacte segment presenteert de fabrikant een vernieuwde 9 meter starre verreiker (MT 930H) en 2×2 (MT 730H).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.