Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Halfverhardingen uit Hoogersmilde: duurzaam, veelzijdig en onderhoudsarm
Jakob Baar, accountmanager Noord- en Midden-Nederland bij Koers.

Halfverhardingen uit Hoogersmilde: duurzaam, veelzijdig en onderhoudsarm

Sinds de oprichting in 1918 heeft Koers zich ontwikkeld tot een innovatieve en veelzijdige specialist in de GWW-sector. Niet alleen als het gaat om de fysieke aanleg en onderhoud van onder meer wegen, recreatiepaden, parkeerterreinen en ruilverkavelingswegen. Met een eigen handels-, transport- en R&D-afdeling voegt het familiebedrijf ook op andere vlakken welkome waarden toe. Logisch dat de oplossingen van Koers steeds populairder worden bij een gevarieerde groep opdrachtgevers. Het programma milieuvriendelijke halfverhardingen levert daaraan een aanzienlijke bijdrage.

Voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe werd op verzoek van de architect een speciale versie van de KoMex® BIO Naturel gemaakt.

Het in Hoogersmilde gevestigde Koers staat stevig op de kaart in de GWW-branche. De grondslag daarvoor wordt mede gevormd door een circa 300 artikelen tellend totaalassortiment. Een deel daarvan betreft producten die voor verharding, halfverharding of cultuurtechnische toepassingen worden ingezet en volgens het cradle-to-cradle principe in eigen beheer worden ontwikkeld én geproduceerd. Daartoe beschikt Koers over een eigen zandwinning, een puinbrekerij, een wasser en een computergestuurde en sinds kort volledig CO2-neutrale mengcentrale. Het zijn faciliteiten die er sterk aan hebben bijgedragen dat het bedrijf de afgelopen jaren is doorgegroeid tot een toonaangevende ontwikkelaar en producent. Vooral op het gebied van halfverhardingen, een tak van sport waarbinnen Koers zich in Nederland gerust koploper mag noemen. “We focussen nog dagelijks op het verder verbeteren en optimaliseren van onze producten”, zegt Jakob Baar, accountmanager voor Noord- en Midden-Nederland. “Qua samenstelling, eigenschappen en toepassingen. Van goed naar beter en van beter naar best: dat is ons streven.” 

De vernieuwde KoMex® Rood werd al toegepast op de golfbaan van de Drentsche Golf & Country Club bij Assen (Zeijerveen).

Voordelen

Vanwege het duurzame karakter worden halfverhardingsproducten veelal ingezet om bestaande schelpen-, beton- of asfaltpaden te vernieuwen. “Een halfverharding is onderhoudsarm, goed begaanbaar én milieuvriendelijk”, somt Baar op. “Zo zijn de meeste van onze halfverhardingsproducten water- en luchtdoorlatend en gaan ze hittestress tegen. Verder hebben ze een hoge draagkracht, een natuurlijke uitstraling en een zelfherstellend vermogen.” Dat alles maakt ze uitermate geschikt voor onder meer wandel- en fietspaden, parkeerterreinen, boomspiegels en zelfs golfbanen. Wat de toepassing ook is, binnen de eigen productiefaciliteit kan het bedrijf iedere Koersmix maken, ongeacht de gewenste mengverhouding. Opdrachtgevers zijn dus altijd verzekerd van maatwerk. “Naast een aantal standaard halfverhardingen bieden we sinds enkele jaren ook diverse BIO-varianten”, vervolgt Baar. “Door steensoorten te mixen met biopolymeren ontstaat een duurzaam en nóg hoogwaardiger product dat prima geschikt is voor toepassing op zwaarder belaste wegen en opritten.”     

De halfverhardingen van Koers:
DurEko-mix®: als vervanging van schelpen ideaal voor wandel- en fietspaden.
DurEko-mix® BIO: dankzij de hogere draagkracht geschikt voor zwaarder belaste wegen.
KoMex®: veelzijdige halfverharding voor recreatieve toepassingen, verkrijgbaar in vier kleuren.
KoMex® BIO: de halfverhardingsoplossing voor paden en wegen met uitstekende duurzame eigenschappen. 
KoTRec BIO: duurzame, gesloten halfverharding voor extra sterkte en draagkracht.
Hydraulisch zand: geeft intensief gebruikte zandwegen een natuurlijk gezicht.

Dubbele oplossing 
Met de vernieuwde versie van de circulaire KoMex® Rood presenteert Koers tijdens de Infra Relatiedagen haar meest actuele noviteit. “Deze variant is waterdoorlatend en warmt minder op dan asfalt”, vertelt Baar. “Dat maakt deze halfverharding tot een ideale en toekomstbestendige oplossing, vooral in binnensteden. Bovendien is de nieuwe KoMex® Rood nóg sterker en harder dan zijn voorganger.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.