Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Grote voorraden stalen buizen maken snelle levering mogelijk

Grote voorraden stalen buizen maken snelle levering mogelijk

Voor funderingswerken kan een snelle levering van stalen buizen belangrijk zijn. Daarom is het prettig als de leverancier over grote voorraden buizen beschikt en laswerkzaamheden in eigen huis kan uitvoeren.

Solines uit Moerdijk is zo’n leverancier. De internationale groothandel levert nieuwe, down graded stalen buizen, profielbuizen en surplus partijen. De kracht van het bedrijf zit vooral in de enorme voorraad ronde buizen, vierkante buizen, en profielen van in totaal zo’n 40.000 ton. Allemaal gelaste stalen buizen en profielen of constructiebuizen, met een doorsnede van 10 mm tot 2.500 mm. Een deel van de voorraad bestaat uit buispalen die gebruikt worden bij alle mogelijke funderingstechnieken, zelfs in alternatieve diameters. Denk aan heibuizen, boorbuizen met en zonder groutinjectie en vibrobuizen. De voorraden liggen verspreid over twee locaties: Moerdijk en Dortmund.

Gecertificeerde werkwijze
Bij funderingswerkzaamheden worden de heibuizen door Solines op maat gezaagd, getrompt en daarna voorzien van aangelaste voetplaten. Met een kraan worden ze vervolgens rechtstreeks op het werk afgeleverd. Ook bij boorbuizen moeten vaak eerst nog laswerkzaamheden worden verricht. Solines Welding & Construction voert die grotendeels op eigen terrein uit en beschikt daarvoor over drie lasbanen en één OP-lasrobot. Er wordt ook samengewerkt met andere gerenommeerde lasbedrijven. Omdat laswerk nauwgezet en veilig moet gebeuren is Solines gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO 3834, een internationaal erkend kwaliteitsborgingssysteem voor laswerkzaamheden. In deze norm worden alle werkzaamheden op het gebied van lassen omschreven. Daarbij is de ISO 3834 een kwaliteitsnorm die betrekking heeft op de gehele organisatie ten aanzien van het lassen. 

Solines

Schroefinjectiepalen (SIP) bij Solines altijd op voorraad in de vier geijkte diameters 88,9 mm, 114,3 mm, 139,7 mm en 168,3 mm.


Compleet aangeleverd
op het werk
Alles wat Solines doet, staat in het teken van het ontzorgen van klanten. Onlangs heeft de firma 93 palen geleverd bij de totstandkoming van een nieuwe inlaat van een spaarbekken voor drinkwater.       

De palen (diameter 406,4 mm in lengtes van 8 tot 18 meter) dienen als fundering voor de onderwatervloer met daarop het innamepompstation. Op alle palen moesten 11 ringen gelast worden. Tijdens de bouwfase krijgen de palen vooral te maken met trekbelastingen, de ringen zorgen dan voor een betere hechting met het onderwaterbeton. De palen werden eveneens voorzien van afdichtplaten, boorplaten en spuitlansen. Bovendien zijn er boorpunten aangelast. Solines heeft de palen compleet afgelast op het werk aangeleverd. Een duidelijk voorbeeld van de service die Solines de klant biedt. 

Solines

Deels verzinkte afmeerpalen voor jachthaven Eiland van Maurik, voor drijvende steiger.


SIP-buizen
In het kader van verstedelijking moeten funderingspalen tegenwoordig overlast reducerend, vaak onder beperkte werkhoogte en trillingvrij worden aangebracht. Daarom worden steeds vaker SIP-buizen/schroefinjectiepalen toegepast. Solines is een grote voorraadhouder van deze palen, waardoor de levertijden zeer kort zijn. De palen zijn verkrijgbaar in vier standaardafmetingen: met diameters van 88,9 mm, 114,3 mm, 139,7 mm en 168,3 mm met een standaardlengte van 1,06 meter. Afwijkende diameters en lengtes zijn nu ook mogelijk dankzij de goede relatie met de fabrikant. 

Verzinken
De buizen van Solines worden niet alleen in de funderingstechniek toegepast. Zij worden ook in waterwerken, horizontale (pers)boringen en andere disciplines binnen de grond-, weg- en waterbouw gebruikt. Zoals de 21 palen die onlangs aan een haven voor pleziervaart zijn geleverd. Ze hebben een diameter van 406,4 mm en lengtes van 15 tot 18 meter, waarvan 7,5 meter volbad verzinkt moest worden. Het verzinkte deel werd aan de onbewerkte buis gelast en steekt nu boven water uit. Daaraan konden de drijvende steigers bevestigd worden. De vraag naar verzinken en verfcoatingsystemen voor palen die in het water komen te staan groeit. Solines neemt ook deze werkzaamheden graag voor haar rekening.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.