Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Grote speler in uitrustingsstukken breidt flink uit

In het Belgische Tienen wordt hard gewerkt aan de Bietenweg. Daar zal medio maart Saes België BV geopend worden, zusteronderneming van Saes International BV.

MB-1500 Final kopiëren
Een vertrouwd gezicht, straks ook in België.

Tekst | Jan Mol

Beeld | Saes International BV

2 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Een goede zet, aangezien een deel van het klantenbestand van de Weertse onderneming ook uit Belgische klanten bestaat. Jeroen Hornman, salesmanager en lid van het managementteam bij Saes, werpt een licht op de zaak.

“Voor Saes is het een logische stap. Op deze manier zitten we dichterbij onze gewaardeerde Belgische klanten. Momenteel werken we aan het pand in Tienen, waar we een hal en een kantoor tot onze beschikking hebben. Alles wordt netjes ingericht voor verhuur en verkoop en we scheppen er de mogelijkheid om in de toekomst servicewerkzaamheden te kunnen verrichten.”

Het nieuwe pand in Tienen.

De klant kan kiezen

Op de vraag of het de bedoeling is dat alle Belgische klanten zich vanaf 1 maart (de openingsdatum) met de vestiging in Tienen zaken moeten doen, antwoordt Jeroen: “Dat mogen ze zelf weten. Wie als vanouds met Weert wil communiceren, kan dat gewoon blijven doen. De praktijk zal straks echter uitwijzen dat het hebben van een vestiging dichtbij best handig is.”

Het managementteam van Saes heeft er qua personele bezetting ook geen gras over laten groeien, een kersverse salesmanager voor België staat al in de startblokken. “Onze nieuwe salesmanager voor België heet Jens Boerboom, hij is officieel op 1 februari in dienst getreden, maar heeft er al een heel opleidings- en inwerktraject opzitten. Jens heeft de Belgische nationaliteit en woont ook in België. Hij gaat de belangen behartigen van de Belgische klanten en heeft zijn uitvalsbasis in Tienen.” Om Saes België nog meer op de kaart te zetten wordt ook deelgenomen aan de Matexpo in Kortrijk, gehouden van 8 t/m 12 september 2021.

Jens Boerboom, de nieuwe salesmanager voor België, staat in de startblokken.

Ook in Weert uitbreiding

Wie wel eens bij Saes in Weert is geweest, weet dat door de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt de opslagcapaciteit tegen het plafond zit. Maar ook het onderhoud aan grondverzetmachines, dat sinds de komst van Erwin Broens in 2019 een vlucht heeft genomen, neemt de nodige ruimte in beslag. Daar wordt wat aan gedaan, door op het terrein, naast het bestaande gebouw, een nieuwe loods -met showroom- te gaan bouwen. Jeroen: “De nieuw te bouwen loods krijgt een oppervlakte van maar liefst 1.200 m2 en zal 11 meter hoog worden. Momenteel zitten we in de ontwerp- en planfase, naar verwachting kunnen we deze loods eind juni, begin juli in gebruik nemen.”

Deze uitbreiding geeft Saes de mogelijkheid om meer ruimte te creëren voor servicewerkzaamheden aan uitrustingsstukken en grondverzetmachines, meer uitrustingsstukken op te slaan en een showroom toe te voegen. “Saes heeft een sterke focus op de grote uitrustingstukken, maar tegelijkertijd op de middelgrote en kleine versies. We hebben furore gemaakt met de allergrootste aanbouwdelen, maar de vraag naar middelgrote en kleine uitrustingstukken is ook enorm gestegen. Daar zit dus qua aantallen meer volume. Kijk je naar wat er ‘in de mix’ opgeslagen en geserviced moet worden, dan snap je dat de nieuwe loods geen overbodige luxe is.”

Voor België is ook het merk LaBounty nu dichterbij dan ooit.

Optimaal presteren in dienst van de klant is prioriteit één

In Weert wordt dus voortdurend aan de weg getimmerd, zowel logistiek met de op handen zijnde uitbreiding in Weert en de opening van de Belgische vestiging, maar uiteraard ook als het gaat om het aanbod aan de klant en de uitgebreide service waarmee de producten omring worden. “Overkoepelend kunnen we zeggen dat onze hoofdfocus ligt op het optimaal presteren, in dienst van onze klanten. Met de sterke merken die zich als partner aan Saes hebben verbonden, met onze service en het advies dat we geven, weet de klant dat ook hij optimaal kan presteren op het werk. Saes is altijd dichtbij, nu nog meer dan ooit.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%