Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Grootschalige terreinverharding

Grootschalige terreinverharding

Het grootste verhuurbedrijf van Nederland in onze sector gaat nu het eigen terrein permanent verharden en heeft het proces van laden en lossen van rijplaten aanzienlijk versneld. Lekkerkerker is al meer dan een eeuw hét adres voor de verhuur van stalen rijplaten en draglineschotten om bijvoorbeeld zwaar materieel efficiënt over onverhard terrein te verplaatsen. Een gesprek met Hans Stockmann van Lekkerkerker.

“Enorme voorraden stalen en kunststof rijplaten, draglineschotten, oprijschotten en bouwhekken worden verhuurd vanaf ons opslagterrein dat 2,5 hectare groot is. Onze klanten weten dat wij grote aantallen direct uit voorraad kunnen leveren, zelfs als het druk is in de bouw”, zegt Stockmann.

Prettiger voor chauffeurs en eigen personeel
“Hoewel er eind vorig jaar wat meer rijplaten terug uit de verhuur zijn gekomen, overigens in december een vast gegeven voor ons, is er weer een flink aantal aanvragen voor dit jaar. Ondanks het winterse weer. We grijpen dit seizoen daarnaast aan om ons terrein te gaan verharden. Dat wil zeggen, het deel waar de stalen rijplaten liggen opgeslagen, in totaal zo’n 8.000 m2. Het scheelt straks in het voorjaar en de zomer een hoop stofvorming. Moddervorming in de winter is daarmee ook verleden tijd. Veel prettiger voor de chauffeurs en ons eigen personeel. Bovendien biedt het de mogelijkheid om de rijplaten voortaan met een shovel te gaan laden en lossen in plaats van met de portaalkraan. Dat gaat stukken sneller.”

Lekkerkerker

Lekkerkerker meet in oppervlakte 2,5 hectare.

Ter compensatie van de grootschalige terreinverharding realiseert Lekkerkerker een eigen wateropvang op het terrein. “Bij hevige plensbuien kunnen we dan geleidelijk lozen op de sloten van het Hoogheemraadschap. Het eventueel overlopen van sloten wordt zodoende voorkomen”, zegt Stockmann tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.