Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Grondverzetbedrijf draagt steentje bij aan Nederlandse infrastructuur

Grondverzetbedrijf draagt steentje bij aan Nederlandse infrastructuur

Als specialist in grond-, weg- en waterbouw houdt Van Schaik Grondverzet BV zich bezig met een diversiteit aan grondverzetwerkzaamheden. Niet alleen bij dijkverzwaring, aanleg van sluizen en snelwegen. Ook voor terreinverharding in de achtertuin van particulieren draait men bij Van Schaik de hand niet om. Veel doen ze zelf, daarnaast leveren ze menskracht en materieel aan alle grote aannemers in Nederland.

Het familiebedrijf in Harmelen bestaat al 44 jaar en is actief in de grond-, weg- en waterbouw in de breedste zin van het woord. De onderneming bezit daarvoor ruime expertise op meerdere gebieden. Grondwerk, rioolwerk, wegenbouw, woningbouw, waterbouw, hijswerk en aanleg van sportvelden zijn slechts enkele voorbeelden.

Projecten van klein tot groot
Het veelzijdige bedrijf werkt in grote en kleine projecten, bijvoorbeeld om grond bouwrijp te maken, af te graven of terrein te verharden. 85 procent van het werk bestaat uit het leveren van arbeid en machines van 1 tot 40 ton. Directeur Peter van Schaik: “Dit noemen we eenheden. We leveren dan een machine mét machinist en steeds vaker eveneens een grondwerker. Gemiddeld zijn we met zo’n 50 personen en machines bezig in diverse projecten. We werken vooral voor de grote Nederlandse aannemers. Maar wil een particulier de achtertuin opgehoogd hebben, doen we dat ook. We zijn dus heel flexibel. Zelfs als een vraag op het laatste moment komt, kunnen we snel schakelen en ervoor zorgen dat de volgende dag één of meerdere machines beschikbaar zijn. Onze deskundige mensen, goede machines en ons grote netwerk maken dit mogelijk.”

Modern en schoon machinepark
De onderneming beschikt over een uitgebreid modern machinepark, bestaand uit mobiele en rupskranen, shovels, vrachtwagens, trekkers met grondkiepers en tegenwoordig ook een trommelzeef. Allemaal uitgerust met de modernste technieken, van gps, camera’s en draaikantelstukken tot weegsystemen. En net als de medewerkers zijn alle machines VCA-gecertificeerd. Van Schaik: “We willen ons machinepark jong houden en werken met energiezuinig materieel. Bijvoorbeeld met onze hybride machine die 20 procent elektrisch is. Daarmee lopen we voorop in de markt.” 

Kortgeleden is het bedrijf bezig geweest met grondverzetwerkzaamheden voor de dijkverzwaring op Texel. Prachtig vindt Van Schaik dat. “Veel grond verzetten, talud glad trekken en afwerken. Een groot project waarmee we een steentje bijdragen aan de Nederlandse infrastructuur. Daar wordt Nederland weer een stukje veiliger door!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.