Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Grondverzet en (veel) meer
Bunnik verhuurt (bijna) alles in de grond, weg en waterbouw.

Grondverzet en (veel) meer

De firma is al meer dan 25 jaar een vaste partner van Ballast Nedam en in die hoedanigheid door bouwconsortium BAAK betrokken bij de Blankenburgverbinding. Maar daar blijft het niet bij, want ook zusterbedrijf Bunnik Verhuur heeft aan BAAK een ‘goede klant’.

John Bunnik Grondverzet is actief als verhuurbedrijf van onder meer graafmachines en shovels met en zonder machinist. “Op de Blankenburgverbinding zijn we zowel aan de noord- als zuidzijde actief met een aantal rups- en mobiele kranen, shovels, grondwerkers en rioolploegen”, zegt bedrijfsleider Perry Bunnik, zoon van oprichter John Bunnik die nog altijd actief is als machinist op de kraan. Ook broer Michel en moeder Ineke zijn nauw betrokken in het familiebedrijf dat door vele infra-aannemers geprezen en ingezet wordt. “Onze lijnen zijn kort en ons personeel is uitermate bekwaam, wat maakt dat we snel en flexibel kunnen inspelen op onverwachte of complexe situaties. Ook in het weekend.”

Al staat het water nog zo hoog, Bunnik pompt alles weer droog.

De werkzaamheden van John Bunnik Grondverzet op de Blankenburgverbinding variëren van het uitvoeren van saneringswerkzaamheden van vervuilde grond tot het creëren van gewapende grondconstructies. “Voor dat laatste hebben we ruim 4.000 big bags gevuld, geplaatst en de ruimte er omheen aangevuld, geheel volgens het ontwerp van BAAK”, legt Perry uit. “We hebben ons materieel zelfs op deze taak aangepast. Dat doen we overigens wel vaker. Het zorgt ervoor dat werkzaamheden sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Met dank ook aan onze ervaren machinisten. Sterker nog, niet zelden wordt door opdrachtgevers specifiek gevraagd naar één van onze mensen. De manier waarop we projecten aanvliegen en indien noodzakelijk materieel aanpassen, wordt dus gewaardeerd.”

Het familiebedrijf is meer dan alleen een partner in grondverzet. Sinds 1995 is zusterbedrijf Bunnik Verhuur aan het familieconcern toegevoegd, gespecialiseerd in de verhuur van materialen en toebehoren voor de infrasector. Van oudsher richt het bedrijf zich op de verhuur van (elektrische) bronneringspompen. “We denken mee met onze klanten en geven advies over onder andere materiaal, apparatuur en het verplaatsen van water. Ondersteund door een assortiment van inmiddels tachtig stuks bronnerings- en vuilwaterpompen variërend in capaciteit van 30 tot 280 m3 per uur. En dat alles onder het mom van ‘al staat het water nog zo hoog, Bunnik pompt alles weer droog’.”

John Bunnik Grondverzet is actief als verhuurbedrijf van onder meer graafmachines en shovels met en zonder machinist.

Bunnik verhuurt (bijna) alles in de grond, weg en waterbouw. “Behalve de genoemde pompen, omvat ons assortiment onder andere ook alle soorten en maten sleufbekistingen, trilwalsen en mobiele lichtmasten tot zelfs bosmaaiers. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij verhuren het. En als er behoefte is aan een specifieke oplossing, zijn wij niet de beroerdste om daarin te investeren”, zegt Perry. “Zo hebben we recent nog geïnvesteerd in een grondzuigunit om op een veilige manier meetpunten te kunnen plaatsen bij een gasleiding. Ook BAAK maakt dankbaar gebruik van ons omvangrijke assortiment. Voor een weekendafsluiting op de A20 bij Vlaardingen hebben we geassisteerd met drie mobiele kranen met grondwerkers en rioolploegen, alsmede met 24 mobiele lichtmasten. Zo ontstaat een mooie synergie tussen onze twee bedrijven.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.