Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Graafmachine als een veelzijdige toolcarrier

Graafmachine als een veelzijdige toolcarrier

Ter introductie: Steelwrist AB is een wereldwijde fabrikant van tiltrotators, snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines, met het hoofdkantoor in Rosersberg (Zweden) en een volwassen vestiging in Nederland, in Emmeloord om precies te zijn. De fabrikant staat vooral bekend om haar robuuste en moderne producten, gecombineerd met snelle service. Iets wat door steeds meer  klanten gewaardeerd wordt.

Volvo minigaver met Steelwrist X02.

Het doel van Steelwrist is om de beste ter wereld te zijn in het ontwikkelen, produceren en verkopen van apparatuur die de efficiëntie van graafmachines verhoogt. Deze verhoging in efficiëntie komt met name door lichtere en sterkere producten, dankzij de toepassing van gietstaal.

Nog efficiënter

Op de TKD toont het team van Steelwrist hoe ze de efficiëntieslag in praktijk waarmaakt. Meerdere systemen en producten zullen te zien zijn op stand 116. Om te beginnen de SQ volautomatische snelwisselsystemen. Deze kennen geen beperkingen wat het gebruik van uitrustingsstukken aangaat. Hoge flows en drukloze retouren zijn geen bezwaar. Het efficiënt en correct gebruik van klepelmaaiers, stobbenfrezen, slooptools en tiltrotators is eveneens geen enkel probleem. 

Nieuwe generatie

Ook op gebied van tiltrotators is er interessant nieuws. Meer dan 90% van alle graafmachines tussen 3 en 30 ton is nu voorzien van een draaikantelstuk. Hoe ingewikkelder het werk, hoe hoger de productiviteit bij gebruik van een tiltrotator. De nieuwe generatie maakt dat des te meer waar. Met een High-Flow doorvoer en drukloze retour (lekleiding) door de doorvoer zorgen zij namelijk voor probleemloos gebruik van veeleisende hydraulische tools onder de tiltrotator, ook in combinatie met een volautomatische SQ-wissel beneden.

Daarbij ontbreekt het nieuwe programma voor de kleine machines niet. Vernieuwingen zijn hier onder meer de S30 snelwissel, het TCX kantelstuk én de nieuwe X02 tiltrotator. Deze laatste is een volledig gegoten tiltrotator met alle voordelen van de grotere modellen, maar daarbij ook onderhoudsvrije lagering en andere nieuwe features.

Genoeg reden voor een bezoek

Maar er is meer op de stand van Steelwrist. Zo toont zij de perfecte integratie van Quantum. Het nieuwe plug and play tiltrotator besturingssysteem met absolute positiesensoren en Toolrec. Met Quantum kun je onder meer op afstand instellingen en diagnoses uitvoeren. Compleet met een touchscreen, apps voor iOS én Android en de super comfortabele instelbare L8 joysticks. Dit maakt het uitermate geschikt voor iedere machinist. En dankzij de grote brandstof/energie-efficiëntie is het heel geschikt voor elektrische machines. En als laatste zullen verschillende Steelwrist tools en bakken gedemonstreerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.