Surveyour
01:46
14-02-2018

GPS meten voor ‘iedereen’ bereikbaar

Surveyour verovert de Benelux met GPS meet- en uitzetapparatuur specifiek gericht op de eindgebruiker. Deze apparatuur maakt de dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats aanzienlijk eenvoudiger en bovenal efficiënter. Gertjan Schumacher van De Kuiper Infrabouw kan dat als geen ander beamen. “Onze uitvoerders zijn lovend over de GPS-meetstok van Surveyour en willen ze niet meer af geven,” lacht hij.

Als middelgroot familiebedrijf is De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam actief op het gebied van rioolreconstructies, de realisatie van bruggen, viaducten, tunnels en riool- en poldergemalen. “Bij veel van onze projecten moesten we tot voor kort de expertise van een landmeter inschakelen om uitzetwerk en inmeetwerk te kunnen verrichten. We hadden zelf wel de beschikking over een meetstok, maar die werd omwille van zijn complexiteit nauwelijks gebruikt. Dat is nu wel anders. De GPS-meetstokken van Surveyour blinken uit in gebruiksgemak. Begin dit jaar hebben we twee sets in gebruik genomen en niet veel later is er een derde set bijgekomen. Onze uitvoerders geven ze gewoon niet meer af.”

Surveyour

Visueel ingesteld
Volgens Gertjan Schumacher kan veel uitzetwerk en inmeetwerk zeer nauwkeurig met de GPS-meetstok uitgevoerd worden. “De meetstok is heel eenvoudig te gebruiken en kan op elk moment ingezet worden. Heel handig als we bijvoorbeeld bezig zijn met de aanleg van een riolering. Zo hoeven we niet dagelijks een landmeter in te huren, maar kunnen onze mensen zelf op elk geschikt moment de metingen verrichten en controleren of het matcht met wat op tekening staat. Onze medewerkers zijn heel visueel ingesteld en dat maakt dat we gekozen hebben voor de GPS Tablet Pro. In plaats van een handheld wordt de meting afgebeeld op een 8-inch tablet. Dat kost misschien in aanvang iets meer, maar levert veel meer gebruiksgemak op. Tegenwoordig zijn mensen immers van thuis uit ook bekend met een tablet. We zijn dus uiterst tevreden met deze apparatuur die kwalitatief ook zeer hoogwaardig blijkt. We hebben tot op heden nog geen last gehad van storingen of problemen.”

High Precision GPS-producten
Surveyour is exclusief dealer in de Benelux van het merk CHC Navigation. “Deze fabrikant produceert al sinds 2003 betrouwbare High Precision GPS-producten die hun weg reeds vinden naar meer dan zestig landen,” zegt Alex Groenendaal van Surveyour. “CHC beschikt over meer dan tachtig patenten voor High Precision GPS-producten en heeft samenwerkingsprogramma’s met internationale wetenschappelijke onderzoeksinstituten en universiteiten.” Tevens is Surveyour partner van het Scandinavische merk Handheld robuuste veldcomputers, tablets en handhelds. Het assortiment omvat onder andere een vijftal verschillende GPS-meetsets en bijbehorende accessoires. “Elke GPS-meetset wordt geleverd in een solide transportkoffer inclusief uitschuifbare meetstok, handheld (in verschillende formaten) met Nederlandstalige meetsoftware, batterijen, lader, aansluitkabels en voedingen. We zijn van mening dat het gebruik van dit soort apparatuur de dagelijkse werkzaamheden van een infra-aannemer aanzienlijk makkelijker en simpeler laat verlopen in plaats van steeds een landmeter te moeten inhuren.

Surveyour

Met basiskennis van tekeningen kan men al heel snel simpel uitzetwerk en opmeetwerk verrichten, meent Alex Groenendaal. “Onze GPS-meetstokken zijn toegankelijk, betaalbaar en gemakkelijk in gebruik. Gertjan Schumacher kan dat volledig beamen en sluit af: “Voor ons is het grote voordeel van de meetsets dat we uiterst flexibel zijn in onze werkzaamheden, zowel met uitzet- als met inmeetwerkzaamheden.”

Tekst: Roel van Gils   |   Beeld: Surveyour, De Kuiper Infrabouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

De Ceuster & Co