Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Goede service is alles, voor zowel de klant als voor het merk!

Waar vroeger ‘geknokt’ moest worden om een merk in uitrustingsstukken toe te mogen voegen aan het leveringsprogramma, daar staan de...

img_1487-kopieren

29 juni 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Waar vroeger ‘geknokt’ moest worden om een merk in uitrustingsstukken toe te mogen voegen aan het leveringsprogramma, daar staan de merken nu in de rij om opgenomen te mogen worden in het assortiment. Henk Saes heeft met zijn bedrijven een reputatie opgebouwd die tot ver over ’s lands grenzen strekt. Zelf is hij er nuchter onder, want hij kan ook uitleggen waarom de rollen nu zijn omgedraaid.

“Het draait uiteindelijk allemaal om service”, zegt Henk. “We leveren met onze bedrijven in Weert en Beverwijk uiteraard alleen ‘top of the bill’ materiaal, maar wat heb je daaraan als de service niet minstens zo goed is? Grote merken in uitrustingsstukken weten inmiddels dat ook hun naam staat of valt met degene die voor hen de belangen behartigt en zorgt dat er te allen tijde doorgewerkt kan worden.”

Lek Sloopwerken in actie met LaBounty.

 

Goed kwaliteitsproduct zorgt voor marktverzadiging

Een ‘nadeel’ van het leveren van uitmuntende kwaliteit, is dat er marktverzadiging optreedt. Iets waar Saes International BV duidelijk rekening mee houdt. Henk: “Je zult verbaasd staan als ik je de leeftijd vertel van sommige uitrustingsstukken… die draaien al decennialang mee en zullen dat blijven doen, mits er goed onderhoud gepleegd wordt. En daar zit hem de kneep: je levert waar voor het geld van de klant, die vervolgens heel lang kan werken met het geleverde materieel. Dat kan alleen dankzij een goede wisselwerking. We leveren namelijk ook support om er zo lang mee te kunnen werken. Dat strekt van het uitvoeren van reparaties op locatie, tot het doen van aanpassingen op een ‘klaar terwijl u wacht’ basis. En het onderhoud krijgen we ook in opdracht, dat voeren we uit met alle technische kennis en kwaliteitsmaterialen die we in huis hebben. Dus ja, er treedt marktverzadiging op en nee, dat is geen nadeel. We groeien nu al mee met deze ontwikkeling, dat zie je bijvoorbeeld aan het feit dat we een tweede locatie in Beverwijk geopend hebben en inmiddels met drie servicewagens -een vrachtwagen en twee Mercedes Sprinters- rondrijden. Want wat goed is, moet goed blijven!”

Voor LaBounty doet Saes International BV nu in de Benelux de exclusieve distributie.

 

Mooie merken vinden zelf hun weg naar Weert en Beverwijk

Vanwege de goede naam, de marktpenetratie en de uitmuntende service die Saes International heeft, is het bedrijf dus een aantrekkelijke speler voor grote merken om mee samen te werken. “In januari van dit jaar hebben we het Italiaanse VTN in ons programma opgenomen en in april mochten we ook nog eens LaBounty toevoegen. VTN heeft een breed programma scharen, vergruizers en grijpers voor machines tot 120 ton. Voor LaBounty doen we nu in de Benelux exclusieve distributie. Het merk blinkt uit in zwaar materieel, bijvoorbeeld met de MSD 7500 R, een ijzerschaar met een eigen gewicht van 13,5 ton, voor machines die rond de 125 ton wegen. Ook de MSD 2250 R met 5,5 ton eigen gewicht doet het goed, die is geschikt voor machines rond de 50 ton.”

Wereldprimeur: slopen in stilte en trillingsvrij

Werken aan de waterkant of in de binnenstad is onderhevig aan steeds strenger wordende eisen. Henk: “Men vraagt in toenemende mate om ‘minder hinder’. Het spreekt voor zich dat het ‘oude slopen’ veel lawaai en trillingen veroorzaakt. De geluidsnorm wordt daarmee overschreden in binnenstedelijk gebied en de natuur wordt verstoord aan de waterkant. Speciaal voor die situaties komt Saes International met een lijn van Epiroc, de Silent Demolition Tools. Daarmee helpen we om door te kunnen werken op plaatsen waar het traditionele materieel niet meer is toegestaan.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%