Platform over civiele techniek & infrastructuur
Goede inspectie zorgt voor een goede voortgang en veiligheid

Goede inspectie zorgt voor een goede voortgang en veiligheid

De Middensluis van de Nieuwe Sluis Terneuzen zal operationeel zijn gedurende de gehele bouw, tot 2021. Om ervoor te zorgen dat de Middensluis optimaal functioneert, heeft het uit Sliedrecht afkomstige A-Quin inspecties uitgevoerd. Het bedrijf is gespecialiseerd in inspecties en advies bij infrastructurele vraagstukken.

We spreken met Wim van Teffelen, Projectleider en Inspecteur E bij A-Quin. “De Middensluis is een beroepsvaartsluis en vormt een belangrijke doorgang tot de zeesluis uiteindelijk in gebruik genomen wordt. A-Quin heeft inspectiewerkzaamheden verricht aan de Middensluis en risicobeoordelingen gedaan.”

Drie disciplines
“Ons werk bestaat uit drie disciplines, te weten een elektrotechnische, werktuigbouwkundige en civiele inspectie. Zelf nam ik het elektrotechnische deel voor mijn rekening, mijn collega’s Sjors Boonen en Maikel Diekmann deden respectievelijk de civiele en werktuigbouwkundige inspecties”, vertelt Van Teffelen. “Elektrotechnisch gezien hebben we de laagspannings- en besturingsinstallaties beoordeeld, in de breedste zin. Ook aanverwante installaties zijn beoordeeld, zoals brug- en sluisbediening en scheepvaartsignalen.”

Op het werktuigbouwkundige vlak heeft A-Quin het aandrijf- en bewegingswerk van de verschillende soorten sluisdeuren geïnspecteerd. Van Teffelen schetst: “We hebben het dan over twee paar puntdeuren die elektromechanisch worden aangedreven, roldeuren die elektro-hydraulisch worden aangedreven en een tweetal beweegbare bruggen.” En op het civieltechnische vlak? “We hebben de status van de wanden van de sluiskolk opgenomen, het terrein zelf beoordeeld en een inspectie gedaan van het rijdek op de beweegbare bruggen.”

De Middensluis

Op het werktuigbouwkundige vlak heeft A-Quin onder andere het aandrijf- en bewegingswerk van een tweetal beweegbare bruggen geïnspecteerd.


Geen overbodige luxe
A-Quin is in de periode van februari tot maart in totaal een hele werkweek op locatie in touw geweest om alle werkzaamheden uit te voeren. “De rapportage geschiedde in opdracht van de onderhoudsaannemer aan aannemerscombinatie Sassevaart. Er zijn inderdaad zaken geconstateerd die aandacht behoeven, deze zijn netjes gerapporteerd.”

A-Quin is inmiddels ook betrokken bij inspectiewerkzaamheden aan de betoncentrale: “Daar betrof het een NEN3140 veiligheidsinspectie”, zegt Van Teffelen tot besluit. “De rapportage daarover hebben we begin dit jaar afgeleverd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.