Platform over civiele techniek & infrastructuur
Ondergronds Bouwen

Gewilde technieken nu de Nederlandse bodem voller wordt

Sleufloos aanleggen van kabels en leidingen

Artikel-3
Alle sleufloze technieken worden uitgevoerd met het materieel van Kouwenberg Infra.

Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | Kouwenberg Infra

26 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Leidingen en kabels moeten juist daar komen, waar de hindernissen talrijk zijn. Sleufloze technieken bieden dan uitkomst. Hiermee kan de ondergrondse infrastructuur worden aangepast met minimale inbreuk op de wegen, dijken en verkeersknooppunten die daarboven liggen. 

Een partij die zich al sinds de oprichting in 2007 heeft gespecialiseerd in sleufloze technieken is Kouwenberg Infra in Schaijk. Juist omdat zij uitsluitend opereert in dit specifieke gebied, heeft zij hierin een ruime ervaring opgebouwd. “Alle problemen zijn als eens voorbijgekomen”, vertelt Stefan Kouwenberg, oprichter van Kouwenberg Infra. “En voor alle problemen hebben we al eens een oplossing bedacht. Dat heeft ons sterk gemaakt in sleufloze technieken.” Kouwenberg Infra voert alle sleufloze technieken uit met eigen materieel en eigen geschoolde medewerkers.

Complete ontzorging

Voor de uitbreiding van het stadswarmtenetwerk in Amsterdam legde Kouwenberg Infra in 2019 een hoofdleiding aan voor de toevoer van warmwater. “Hiervoor waren vier gesloten frontboringen nodig en een open frontboring”, vertelt Kouwenberg. “Dit is een mooi project om te laten zien in hoeverre we de klant kunnen ontzorgen. We onderhielden hier de contacten met de vele stakeholders, regelden het vergunningentraject, werkten de planning uit, maakten de putten, verrichtten de boringen en assisteerden bij het intrekken van de leidingen. En dat alles in een complexe situatie.”

De leidingen liggen klaar voor het sleufloos boren.

Volledige en gedeeltelijke pakketten

Overigens bepaalt de klant wat hij van Kouwenberg Infra verwacht. “De ene klant geeft enkel aan dat hij een leiding wil van A naar B en legt het volledige pakket bij ons neer”, vertelt Jacob Verhoeve, directeur van Kouwenberg Infra. “In dat geval nemen we de volledige verantwoordelijkheid voor het project en heeft de klant er ook werkelijk geen omkijken naar. We maken dan het volledige ontwerp en zoeken zelf contact met de andere betrokken partijen om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Maar we kunnen ook enkel de boring uitvoeren.”

Ambitie voor groeien en innoveren

Kouwenberg Infra groeit snel en verwacht dat deze groei zich zal doorzetten. Nu de Nederlandse bodem steeds voller wordt, wordt de behoefte aan sleufloze en andere innovatieve boortechnieken groter. Verhoeve: “Daar worden we wel blij van. Natuurlijk hebben we het graag druk, maar als we daarbij ook nog nieuwe technieken kunnen ontwikkelen, dan gaat ons hartje echt sneller kloppen!”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%