Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Gespecialiseerd in beperkte ruimte én het zwaardere segment
De Tubex-machines kenmerken zich door een laag zwaartepunt (funderen zonder makelaar).

Gespecialiseerd in beperkte ruimte én het zwaardere segment

De Tubex®paal is een trillingsvrije, grondverdringende betonpaal met permanente stalen buis, die door ‘uitvinder’ Verstraeten BV schroevend op diepte wordt gebracht. De stalen buis kan in delen of geheel in de grond aangebracht worden en kenmerkt zich door een hoog draagvermogen. Daarmee is het paaltype bij uitstek geschikt voor fundaties in beperkte ruimte en/of voor het zwaardere segment: groter en dieper.

“We zijn anno 2021 niet (meer) de enige met een dergelijk paalsysteem”, weet Ton Groeneweg, directeur van Tubex BV. “Ontwikkelingen zijn door vele andere overgenomen. Er is dan ook best wel wat concurrentie op de markt, maar dat is niet verkeerd. Het houd je scherp en wakker. Ondanks dat we deels onderdeel uitmaken van een groot concern, hebben we de instelling van een familiebedrijf. We hebben veel voor elkaar over. Grote waardering voor onze medewerkers die buiten, in deze extreme tijden, hun uiterste best doen. Zo zijn we ook op projecten in Duitsland actief, waarvoor ze zich wekelijks moeten laten testen. Het is geen pretje, maar ze doen het gewoon.”

Funderen in de Amsterdamse Houthavens.

Brede scope

CO2, PFAS, nu Covid-19, het zijn onzekere tijden. Toch beschikt Tubex BV over een hoge werkvoorraad. Groeneweg: “De stikstofcrisis heeft verschillende grote overheidsprojecten on hold gezet. Vorig jaar werd ook al zichtbaar dat door de Covid-19 pandemie projecten in de evenementen- en toerismebranche gecanceld zouden worden. We zien het gebeuren, maar het raakt ons bedrijfsmatig nog niet. Gelukkig draaien er nog mooie en grote infrastructurele werken in Nederland. De meeste funderingsbedrijven zitten nog niet direct met een lege portefeuille en weten zich goed staande te houden. Dat geldt ook voor ons. Onze scope is dan ook vrij breed. Op dit moment zijn we nauw betrokken bij de grootschalige vervangingsoperatie van elektriciteitsnetwerken in Nederland en Duitsland, waarbij we nieuwe fundaties voor masten realiseren. Daarnaast profiteren we van de nieuwe richtlijnen voor het uitvoeren van funderingswerkzaamheden in korte nabijheid van een publieke omgeving. Veiligheid is daarin topprioriteit. Onze machines kenmerken zich door een laag zwaartepunt (funderen zonder makelaar). Voor projecten naast snelwegen of spoorrails wordt daarom vaak voor deze ‘beperkte ruimte’-machines gekozen.”

Tubex BV heeft een groot klantenportfolio. “We zijn momenteel behoorlijk druk op de Groene Boog in Rotterdam en werken veel voor TenneT in Nederland en Duitsland. Daarnaast weet men ons ook te vinden voor de wat kleinschalige(re) projecten. Ook in België. Het lukt ons nog steeds om buiten de landsgrenzen ons ding te blijven doen en gezond te blijven. We kennen ons product en weten het goed uit te voeren met specifiek materieel en ervaren medewerkers. Dat resulteert in tevreden en terugkerende klanten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.