Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

Geotechnisch onderzoek en advies onder één dak bij Aelmans Adviesgroep

De Aelmans Adviesgroep is gespecialiseerd in zowel het uitvoeren van bodemonderzoek als adviseren. De kracht schuilt hem in de totaalaanpak.

dsc06910

17 september 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het uitvoeren van bodemonderzoek is één, daar ook nog iets van vinden is twee. Het is precies waar de Aelmans Adviesgroep in gespecialiseerd is. De kracht schuilt hem in de totaalaanpak, met dank aan de vijf bedrijfsonderdelen die -waar nodig- elkaar naadloos aanvullen. Het ontwerp en de realisatie van Windpark Egchelse Heide is daar een mooi voorbeeld van. Een gesprek met geotechnisch adviseur René Kroonen over het project en de duurzame aanpak van de Aelmans Adviesgroep, zoals de sondeertruck die rijdt op volledig fossielvrije brandstof.

Al sinds de jaren negentig houdt de Aelmans Adviesgroep zich bezig met milieutechnisch bodemonderzoek. “Ook in de geotechniek is de organisatie al vele jaren actief en dat gebeurt sinds drie jaar onder eigen titel”, begint Kroonen. “We verzorgen allerhande milieu-, geotechnisch- of  bodemonderzoek en advies voor de meest uiteenlopende klanten. Denk aan onderzoek en advies voor de reconstructie van wegen of voor het loskoppelen van de hemelwaterafvoer van rioleringen, momenteel een actueel thema. Dat doen we vanuit onze zes vestigingen voor projecten door heel Nederland.”

Aelmans Adviesgroep

Al sinds de jaren negentig houdt de Aelmans Adviesgroep zich bezig met milieutechnisch bodemonderzoek.

Duurzaamheidsprojecten

Sonderen kan iedereen, maar daar iets van vinden is niet iedereen gegeven, vervolgt Kroonen. “Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor het complete plaatje, vanaf de vergunningsaanvraag, onderzoek en advies tot zelfs de grond- of pandaankoop. Alles onder één dak. Windpark Egchelse Heide is zo’n project waarvoor we het complete traject verzorgen. Dat betekent behalve het uitgebreide bodemonderzoek en het begeleiden van het onteigenen van gronden van stakeholders ook het gehele traject rondom de Omgevingsvergunning en de projectleiding in de voorbereidingsfase en straks tijdens de bouw. Doel is dat de vijf windturbines, die straks 21 MW leveren, in het tweede kwartaal van 2021 operationeel zijn. Soortgelijke projecten begeleiden we ook voor zonneparken.

Daarnaast zijn we momenteel bezig in de gemeenten Maastricht en Landgraaf met geotechnisch onderzoek en advies voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoer, reconstructie van het riool en constructie en kwaliteit van het asfalt. Ook in Gulpen loopt een vergelijkbaar project. Daarnaast worden we door waterleidingmaatschappijen op regelmatige basis ingezet voor tracécontroles op milieukwaliteit om te voorkomen dat monteurs met verontreinigde bodem in aanraking komen. Voor alle projecten geldt dat we meedenken met onze opdrachtgevers in een economisch meest voordelige oplossing.”

De Aelmans Adviesgroep timmert hard aan de weg op het gebied van duurzaamheid. Kroonen: “We zijn niet alleen duurzaam bezig, maar dragen dat ook nadrukkelijk uit naar buiten. Zo zijn we gecertificeerd volgens de CO2 Prestatieladder op niveau 3 en kunnen nu al een sondeertruck inzetten die rijdt op fossielvrije brandstof. Duurzaamheid staat bij ons echt hoog in het vaandel. Onze vestiging in Ubachsberg is geheel zelfvoorzienend in elektriciteit en waar mogelijk zijn sedumdaken aangelegd die onder andere zorgen voor de opvang van het regenwater (dus minder belasting voor het riool), zuurstofproductie en een verhoogde biodiversiteit.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%