Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Geosta® Grondbeton is voorbereid op de toekomst!

DSC_8147
Ook bedrijven als Mammoet wilden deze techniek toepassen als lastenspreider voor hun imposante hijs- en transportprojecten.

Tekst | Jan Mol

Beeld | Geosta®

30 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Oersterke en duurzame fundatie voor de infrasector

Ze zijn de grondlegger van het toepassen van een additief in combinatie met cement en lokale grond. Geo-Products BV is gegaan van pionier naar duurzame partner als het gaat om het verkleinen van de CO2-footprint van fundaties voor wegen, parkeerplaatsen, gebouwen, containerterminals, opstelplaatsen voor kranen et cetera. Hun product draagt de naam Geosta® en werkt zo goed, dat er een zeer kosteneffectieve en milieuvriendelijke fundatie gemaakt kan worden. Een fundatie die zo sterk is, dat het asfalt zelf geen onderdeel meer hoeft te zijn om de sterkte van het hele pakket te bepalen, maar slechts een beschermlaag is voor de fundatie.

Duurzame en oersterke fundatie met gebruik van lokaal bodemmateriaal dankzij Geosta® Grondbeton.

Een topproduct in een wereld vol grondstof tekorten

Het is zeker dat er wereldwijd een tekort gaat ontstaan aan goed bouwzand, grind en andere granulaire materialen. (Her)gebruik van secundaire materialen is met Geosta® echter geen enkel probleem. Daarmee speelt Geosta® een belangrijke rol binnen het thema Circulaire Weg. Inmiddels zijn er vele miljoenen m2 aan projecten met Geosta® uitgevoerd, niet alleen in de infrasector, maar ook in de bouwwereld. Er zijn veel bedrijfsvloeren gemaakt waar Geosta® als funderingsplaat is toegepast. Ook bedrijven als Mammoet wilden deze techniek toepassen als lastenspreider voor hun imposante hijs- en transportprojecten. Daarbij bleek dat lasten tot en met 50 ton/m2 en verder mogelijk waren. Dit is een succesvolle opzet geweest die verder uitgebreid gaat worden. Mammoet HDP die deze technologie binnen Mammoet verzorgde is sinds kort verzelfstandigd om nog beter deze markt te kunnen bedienen, de afgelopen jaren zijn er veel projecten samen uitgevoerd, niet alleen in Nederland maar ook in Amerika, Engeland, Mexico en Nigeria. 

‘Proven technology’

Inmiddels is er zoveel kennis en ervaring opgedaan met Geosta® en is er vooral ook getest en uitgevoerd, dat je kunt spreken over een ‘proven technology’. Deze kan volledig onderbouwd worden door middel van een geavanceerde (be)rekenmethode. Geo-Products BV ziet het als haar taak om Geosta® te laten produceren, te leveren en te laten verwerken en legt de lat hoog als het om de kwaliteit gaat. Ook zien zij het als een gedeelde taak om met de klant/opdrachtgever een kwalitatief hoogstaand en duurzaam eindproduct op te leveren. Daarom is er gekozen voor een samenwerking tussen Geo-Products BV in Maastricht en Stabicon BV in Oud-Gastel. Bij Stabicon BV worden de Sales & Services voor Nederland aangestuurd. Daar wordt per project gekeken op welke manier, naast het leveren van Geosta®, een bijdrage geleverd kan worden aan de totaaloplossing richting klant. 

Complete oplossing 

Sinds een groot aantal jaren zijn er een aantal verschillende professionele samenwerkingsverbanden ontstaan met veel bedrijven en disciplines waardoor het makkelijker mogelijk is om Geosta® te laten verwerken door de bedrijven die specialisten zijn op hun eigen vakgebied. Doordat Stabicon BV beschikt over een zeer groot netwerk van professionals, is het samenbrengen van een complete oplossing voor een duurzame fundatie binnen handbereik. Geosta® Grondbeton is voorbereid op de toekomst!   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht