Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Gemaal Leemans, behoud van droge voeten

Gemaal Leemans, behoud van droge voeten

Gemaal Leemans staat er nu alleen voor om de Wieringermeerpolder droog te houden. Het tweede gemaal, gemaal Lely, komt alleen nog in werking bij noodgevallen.

Renovatie

Gemaal Leemans wordt nu grondig gerenoveerd. Om de renovatie te kunnen laten plaatsvinden moet de functie van poldergemaal tijdelijk worden gewaarborgd. In opdracht van Waterschap Hoogheemraadschap Noorderkwartier (HHNK) plaatsten wij, Vanderkamp Pompen, in samenwerking met Van den Heuvel (familiebedrijf in de infratechniek) een tijdelijke pompinstallatie van ruim 15.000 m3 per uur om daarmee de functie van poldergemaal Leemans over te nemen.

Samenwerking

Met Van den Heuvel en opdrachtgever HHNK zijn we een mooie samenwerking aangegaan en hebben we in korte tijd een plan opgesteld. Van den Heuvel voerde het civiele gedeelte uit, de fundering voor de tijdelijke pompinstallatie en het leidingwerk. Wij plaatsten het leidingwerk en de benodigde appendages. En gezamenlijk plaatsten we de pompen van HHNK.
Het volledig gesloten systeem zonder terugslagkleppen hebben we zo kunnen inrichten dat terughevelen van de Waddenzee de polder in wordt voorkomen. Op deze manier hebben we een totaaloplossing kunnen bieden, van probleemanalyse tot realisatie.

Wij, Vanderkamp Pompen, zijn er trots op dat wij voor Waterschap HHNK en in samenwerking met Van den Heuvel het leidingtracé hebben mogen bepalen en aanleggen voor de tijdelijke pompinstallatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.