Kokosvezel
01:12
21-11-2018

Geluiddempende schermen met kokosvezel

Kokos is allesbehalve een Nederlandse grondstof. Het is dan best bijzonder dat juist een Nederlands bedrijf op basis van deze grondstof een uniek product in de markt zet. Kokosystems produceert namelijk met behulp van kokosvezel, een taaie en stugge plantenvezel die afkomstig is van de buitenbast van kokosnoten, geluidsschermen. Behalve een aanzienlijke geluidsisolatie en -absorptie bieden de met kokosvezels omwikkelde buizen de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten.

“De Kokowall Geluidsschermen zijn begroeibare geluidsschermen waarbij de buitenzijde afgewerkt is met duurzame kokosvezels”, legt Arjan Kick van Kokosystems uit. “Binnen enkele jaren zijn de geluidsschermen volledig begroeid. Dat maakt de schermen geschikt voor toepassing langs woonwijken, bedrijfsterreinen, gemeentelijke wegen, provinciale wegen en spoorlijnen. Doordat we gerecyclede en recyclebare materialen toepassen met een lange levensduur is een duurzame toepassing in de openbare ruimte gegarandeerd. Onze geluidsschermen zijn Greenlabel A-gecertificeerd en door RoyalHaskoning DHV beoordeeld met een duurzaamheidsklasse A.”

Kokosvezel
Kokowall Geluidsscherm H = 4, 0 m langs spoor te Bussum.

Eindeloos variëren
Kokosystems heeft verschillende typen geluidsschermen in het assortiment. “Afhankelijk van de eisen en behoeften van de opdrachtgever geven wij advies over het juiste type scherm”, zegt Kick. “Het standaard scherm biedt al een aanzienlijke geluidsisolatie en –absorptie, maar voor situaties waarbij hogere geluidsabsorberende eisen worden gesteld leveren we bijvoorbeeld ook het Kokowall Hoog Absorberend Geluidsscherm met hogere absorberende eigenschappen aan de geluidsbron zijde. Ook dit scherm is al binnen enkele jaren volledig begroeid. Voor situaties waarbij geen beplanting aan beide zijden mogelijk of gewenst is, biedt het Kokowall HA-Minwol Geluidsscherm een passende oplossing. Dit type is aan één zijde afgewerkt met duurzame kokosvezels, terwijl de andere zijde is afgewerkt met een absorberende laag minerale wol voorzien van een kunststof en een verzinkt stalen gaasnet. Een aanvulling daarop vormt het Bamboowall Geluidsscherm, waarbij beide zijden zijn afgewerkt met een laag bamboestokken. Door de toepassing van bamboestokken biedt dit scherm aan beide zijden direct een natuurlijke uitstraling.”

Kokosystems biedt met het omvangrijke assortiment aan natuurlijke geluidsschermen een duurzame en esthetisch fraaie oplossing om hinderlijk geluid te reduceren. Met oog voor mens en milieu.

Bezoek de stand van Kokosystems BV (nr. 1.311) tijdens de Infratech 2019 in de Ahoy te Rotterdam voor meer informatie.       

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Kokosystems

GROND/WEG/WATERBOUW partners

BouwInfosysSnelle Fietsroute