Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Gegarandeerd 100% PFAS-vrij. Biologisch afbreekbare smeermiddelen

Gegarandeerd 100% PFAS-vrij. Biologisch afbreekbare smeermiddelen

Opdrachtgevers vragen niet alleen steeds vaker om emissieloos werken, maar schrijven ook steeds vaker biologisch afbreekbare smeermiddelen voor materieel voor. Duport Lubricare uit Dedemsvaart kan met het Zwitserse merk Motorex moeiteloos aan die eisen voldoen. Met meer dan 30 jaar ervaring in biologisch afbreekbare smeermiddelen beschikken ze over alle kennis en expertise. 

Duport Lubricare is ook importeur van Cardev filtersystemen.

Bedrijven die actief zijn in de offshore of grondverzet in kwetsbare natuurgebieden weten Duport Lubricare al langer te vinden, vertelt accountmanager Michael Anslijn. “Maar ook andere opdrachtgevers verlangen steeds vaker dat bedrijven zo duurzaam en circulair mogelijk werken. Met smeerolie van het Zwitserse Motorex kan dat. Die is zelfs 100% PFAS-vrij en bevat dus geen lood, kwik, cadmium, zeswaardig chronmium, polybroombifensylen of polybroomdifenylethers. Het bewijs daarvoor is te downloaden op onze website.”

De smeerolie van Motorex is bovendien herbruikbaar omdat smeermiddelen gemaakt van verzadigde esters zeer eenvoudig te reinigen zijn. Dit betekent dat er wel vijf maal langer met de olie kan worden doorgewerkt dan met reguliere smeermiddelen. Anslijn: “Minder kosten door stilstand dus en een veel lagere milieubelasting.” 

Voor bedrijven die zich zorgen maken over de garantie op hun machines als ze overstappen op een ander soort olie heeft Anslijn goed nieuws: “Overstappen van een ander merk biologisch afbreekbare olie kan risicoloos. Motorex geeft na controle van de olie een verklaring van mengbaarheid met de huidige olie in het systeem af en zij nemen vervolgens de garantie zwart op wit over. Daarvoor komen we kosteloos langs om de olie te bemonsteren.  We sturen de olie dan op naar Zwitserland en daar wordt het gecontroleerd op mengbaarheid.” Ook is het mogelijk over te stappen van minerale olie naar biologisch afbreekbaar. Wij zijn expert in dit om-olie proces en komen graag langs om de klant te informeren over de mogelijkheden. 

Duport Lubricare is daarnaast  importeur van CARDEV filtersystemen. Dit zijn filtersystemen van een hoge kwaliteit in een groot assortiment. Anslijn: “Als wij komen bemonsteren kan het advies ook zijn om de olie eerst te filteren om de levensduur te verlengen in plaats van meteen vervangen. Dat is wel zo duurzaam.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.