Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Geen brug te ver voor deze snel uithardende GWW-systemen
Himgrip Fast is al na vier uur beloopbaar, na vijf uur berijdbaar en na drie dagen volledig uitgehard.

Geen brug te ver voor deze snel uithardende GWW-systemen

De dochteronderneming van de Korthals Groep levert wereldwijd en niet zelden voor toonaangevende objecten, waaronder de London Tower Bridge en de Tsing Ma-brug in Hong Kong. “Voor ons is geen brug te ver”, lacht Bram Woerdeman, productspecialist bij HIM Products.

Snelle uitharding, snelle ingebruikname

In aanvulling op het bestaande BRL-gecertificeerde slijtlaagsysteem heeft HIM Products dit voorjaar een extra snel uithardende variant geïntroduceerd: Himgrip Fast. Dit slijtlaagsysteem is al na vier uur beloopbaar en zodoende zeer toepasbaar voor nood- en spoedreparaties. “Met de ongekend snelle droging vult het product een  groot hiaat in de markt op. Langdurige verkeersopstoppingen en wegomleidingen behoren met Himgrip Fast definitief tot het verleden”, vertelt Woerdeman tijdens een rondgang langs het veelzijdige leveringsprogramma.

Forse kostenbesparingen door uniek laagsysteem

“Himgrip Fast is uniek in zijn soort omdat er slechts één slurrylaag hoeft te worden aangebracht op de primer, welke vervolgens direct ingestrooid kan worden. Op houten ondergronden kan de primer zelfs in zijn geheel achterwege blijven. Door de unieke laagopbouw is de droogtijd aanzienlijk korter. Aannemers en applicateurs besparen een volledige arbeidsgang. Dat betekent een serieuze kostenreductie en zorgt ervoor dat het dek veel sneller weer operationeel is. De slijtlaag is al na vier uur beloopbaar, na vijf uur berijdbaar en na drie dagen volledig uitgehard. Dat is ruim dubbel zo snel als de droogtijd van reguliere slijtlaagsystemen.”

Het creëren van veilige weg- en brugdekken heeft de hoogste prioriteit bij HIM.

Veiligheid heeft prioriteit

De slijtlaagsystemen van HIM passen in een rijke traditie van veiligheidsoplossingen voor de infrasector. “Het creëren van veilige brug- en wegdekken, loop- en fietspaden, hellingbanen, parkeerdekken en RoRo-linkspans heeft onze grootste prioriteit, zowel verwerkingstechnisch als in gebruik”, vervolgt Woerdeman. “We kijken bij dit proces structureel naar het geheel. Zo is het voor de hechting zeer belangrijk om rekening te houden met de staat van de huidige ondergrond. Pas wanneer je dergelijke zaken tegen het licht houdt, kun je écht spreken van verantwoord gebruik.” 

Verdergaan waar anderen stoppen

Woerdeman wijst op het belang van het wegwerken van bestaande oneffenheden tijdens de renovatiewerkzaamheden. “We doen alles voor een strak eindresultaat. Gelukkig zijn luchtbellen en andere beschadigingen vakkundig op te vullen tot een egaal strakke hechtlaag door middel van onze alleskunner HIM Coving Mastic”. Dat deze lichtgewicht, oplosmiddelvrije, thixotrope pasta op basis van epoxyhars ook wordt gebruikt om betonnen profielen zoals biggenruggen te verlijmen, geeft de robuustheid en veelzijdigheid van het product goed weer. 

Wanneer er sprake is van kleine, holle ruimtes waar men bij de verwerking moeilijk bij kan, heeft HIM voor hetzelfde doel ook een gietmortel voorhanden. Het denken in mogelijkheden is typerend voor de werkwijze van HIM Products, besluit Woerdeman: “Wij gaan verder waar anderen stoppen. Wat de wensen van onze klanten ook zijn, we vertellen graag een sterk verhaal.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.