Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Gecombineerde spoorkennis

Gecombineerde spoorkennis

Werken langs het spoor is een serieuze zaak. Zorgvuldigheid, efficiëntie en veiligheid staan centraal. Reden voor VolkerRail en Visser & Smit Hanab om zich te verenigen onder de VOF Volker Stevin Kabelwerken Railinfra, in het kort VSKR, waarbij de specifieke kennis van onder andere spoorbouw, seinwezen en bovenleiding van VolkerRail wordt gecombineerd met de ondergrondse infra- en kabelkennis van Visser & Smit Hanab. Een unieke combinatie voor Nederlandse begrippen.

Binnen VSKR wordt de specifieke kennis van onder andere spoorbouw, seinwezen en bovenleiding van VolkerRail gecombineerd met de ondergrondse infra- en kabelkennis van Visser & Smit Hanab.

 

“Met het veranderen van de contractvormen veranderen ook de taken van spooraannemers”, begint Andrea Treurniet. “Geïntegreerde contractvormen zijn meer en meer gemeengoed bij ProRail. Daar moeten spooraannemers zich aan conformeren. Dat betekent dat we veel meer aan de voorkant al moeten nadenken op welke manier we aan de achterkant kunnen aantonen dat hetgeen beloofd wordt ook op de juiste wijze is gerealiseerd. We maken als spooraannemer zeker de laatste jaren grote stappen op het gebied van het digitaliseren van processen en slaan daarmee een brug tussen wat er buiten op locatie gebeurt en binnen op kantoor.”

VSKR maakt als spooraannemer grote stappen op het gebied van het digitaliseren van processen en slaat daarmee een brug tussen wat er buiten op locatie gebeurt en binnen op kantoor.

 

Digitaliseren

VSKR neemt trede 4 in op de Veiligheidsladder. “Zoals Andrea ook al aangaf, proberen we steeds meer te digitaliseren”, zegt haar collega Sjoerd de Ruiter. “Veel wordt door onze medewerkers vastgelegd via een app op de tablet of smartphone. Ook mogelijke onveilige situaties. We zijn een transparante en open organisatie en hebben geen geheimen voor elkaar. Het vastleggen van potentieel onveilige situaties maakt dat we het werk iedere dag weer een beetje efficiënter en veiliger kunnen uitvoeren.” Andrea vult aan: “Daarnaast zijn in de app alle rapportages, formulieren en checklists eenvoudig in te vullen door onze medewerkers. Daarin hebben we de afgelopen jaren een hele slag gemaakt. Al die informatie is direct binnen op kantoor beschikbaar en kan snel in de juiste vorm doorgezet worden naar de opdrachtgever voor bijvoorbeeld tussentijdse evaluaties en het delen van informatie. De mogelijkheden in de app worden steeds verder uitgebreid.”

De unieke combinatie van spoorkennis maakt dat VSKR vele mooie projecten naar zich toe kan trekken.

 

Communicatie met alle stakeholders

De unieke combinatie van spoorkennis maakt dat Volker Stevin Kabelwerken Railinfra vele mooie projecten naar zich toe kan trekken. “Zo zijn we nu in Zwolle bezig met het vernieuwen en uitbreiden van het emplacement”, zegt Sjoerd. “Hier komt onze gecombineerde kennis mooi van pas vanwege het feit dat er zowel nieuwe (reinigings)perrons worden gebouwd als het complete kabelwerk wordt vernieuwd. Een groot project voor heel VolkerWessels overigens.” Ook de Ombouw Amstelveenlijn valt binnen de scope van VSKR. Andrea: “Een compleet andere omgeving dan op het afgesloten terrein in Zwolle. We hebben hier te maken met ontzettend veel stakeholders en elke partij heeft zo zijn eigen belangen. Datzelfde geldt vaak ook voor de reguliere vernieuwingen en geplande jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden van opdrachtgever ProRail waar wij aan bijdragen. Het zijn veelal werkzaamheden die binnen een hele strakke planning moeten passen. Verschillende disciplines moeten precies samen vallen in een weekend of soms slechts in een aantal uren binnen een buitendienststelling. Dan komt de kracht van VSKR pas echt tot zijn recht.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.