Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Garantie op veilige en ongestoorde nachtrust

Garantie op veilige en ongestoorde nachtrust

Met tijdelijke innovatieve mobiele camerabewakingssystemen worden bouwplaats, bedrijventerrein, zonne- of windpark en tegenwoordig ook afvalverwerkers en recyclingbedrijven behoed voor narigheid.

Kooi is groot geworden met tijdelijke mobiele camerabewakingssystemen. Van die vierkante zuilen met in het midden een mast waarop een of meerdere geïntegreerde camera- en detectiesystemen zijn geïnstalleerd om de omgeving in de gaten te houden. Was dat tien jaar geleden nog iets bijzonders, vandaag de dag zijn ze niet meer weg te denken. Observeren, signaleren, voorkomen en actie ondernemen als dat nodig is. Dit viertal is onlosmakelijk verbonden met de deskundigheid van Kooi op het gebied van mobiele camerabeveiliging, de koppeling aan analyse door het eigen Kooi Alarm Center (de meldkamer) plus de bijbehorende opvolging.  

Kooi beschikt over een eigen PAC-gecertificeerde alarmcentrale, het Kooi Alarm Center. Hier worden 24 uur per dag, 7 dagen per week alle camerabewakingssystemen in de gaten gehouden. Deze manier van werken zorgt ervoor, dat binnenkomende alarmen altijd met de hoogste prioriteit behandeld kunnen worden. Klanten betalen een vaste weekprijs en daar is de afhandeling van alarmen bij inbegrepen.

De mobiele RED-unit beschikt over een draaibare thermometrische camera.

Europese expansie

Voor Pieter Kooi bleken de UFO’s – wat staat voor Unit For Observation oftewel observatie installatie – de start van een Europese expansie die zich nog altijd voltrekt. Zo werd vorig jaar nog de overname bekend gemaakt van het Duitse ArgosGuard, dat Duitsland en Oostenrijk als werkgebied heeft en qua karakter en producten goed aansluit bij Kooi. Het bedrijf werkt naast de hoofdvestiging in Drachten nu ook vanuit vestigingen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Oostenrijk. 

Innovatieve oplossingen

Innovatie is onontbeerlijk om ook in de toekomst voorop te kunnen blijven lopen, zo ervaart Kooi. Daarom wordt veel van de voor de bewakingssystemen noodzakelijke geavanceerde software tegenwoordig in eigen huis ontwikkeld. Een eerste resultaat daarvan was het unieke Rising Early Detection (RED) systeem voor (grote) afvalverwerkers en recyclingbedrijven. 

De mobiele RED-unit – vergelijkbaar met de unit die we op de bouwplaats zien – beschikt in dit geval over een draaibare thermometrische camera. Die registreert constant de temperatuur in de afvalopslag. Bij een te snel en te hoog oplopende temperatuur volgt een alarmmelding naar het 24/7 alerte Kooi Alarm Center en kan tijdig actie worden ondernomen om brand te voorkomen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.