Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ga je binnenkort beginnen aan een groot bouwproject? Hier moet je zeker rekening mee houden!

Ga je binnenkort beginnen aan een groot bouwproject? Hier moet je zeker rekening mee houden!

Ben je actief in de bouwsector? Dan heb je het de komende tijd ongetwijfeld heel druk, want in Nederland worden op dit moment veel woningen gebouwd. Dit komt omdat we te maken hebben met een woningprobleem.

Heb je nog weinig ervaring met grote bouwprojecten of wil je dat het bouwproject sowieso soepel gaat verlopen? Dan is het geen slecht idee om dit artikel door te lezen, want we we geven je enkele praktische tips voor een soepel verloop van een bouwproject.

De veiligheid van je personeel staat voorop

Werken in de bouw is leuk en veel mensen krijgen er dan ook energie van. Tegelijkertijd brengt het ook risico’s met zich mee en om die reden moet je de veiligheid van je personeel garanderen. Niet alleen omdat dit wettelijk verplicht is, maar dan zijn je werknemers ook tevreden en je kunt dan ook effectiever werken. Koop om die reden goede veiligheidskleding voor je personeel en kijk welke maatregelen je nog meer moet nemen.

Bij de meeste bouwprojecten worden ook voertuigen gebruikt voor het vervoeren van zware materialen. Om die reden is kunststof rijplaten huren ook verstandig. Ze zorgen namelijk voor een harde ondergrond en daardoor berokken je geen schade aan de voertuigen en tegelijkertijd is dit beter voor de grond zelf.

Maak een ruime planning

Voor elk bouwproject is het verstandig om een planning te maken, want dan weet iedereen waar die op elk moment aan toe is. Iets plannen is echter tamelijk eenvoudig. Je bent misschien een dagje of weekje bezig, maar dan is het ook af. Maar het probleem is dat de planning nooit hetzelfde blijft.

Bij vrijwel elk project krijg je namelijk te maken met onvoorziene omstandigheden en om die reden is het ook belangrijk om alles ruim in te plannen. Dan loop je bij eventuele calamiteiten namelijk niet tegen deadlineproblemen en andere ongemakken aan.

Rekening houden met de wetgeving

In Nederland zijn er veel wetten en regeltjes en als bouwbedrijf krijg je daar vrijwel altijd mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan omgevingsvergunningen en verscheidene andere zaken. Het is verstandig om voor het project uit te zoeken wat de regelgeving is. Neem dan ook contact op met de instanties en zorg voor duidelijke communicatie. Als je vooraf alles goed hebt geregeld, dan kom je later in ieder geval niet in de problemen.

Goed contact met partners onderhouden

Tijdens een bouwproject heb je natuurlijk ook met andere ondernemers te maken. Dit worden ook wel je partners genoemd. Denk bijvoorbeeld aan loodgieters, elektriciens en nog meer vakmensen die je nodig hebt bij een bouwproject. Het is verstandig om altijd goed contact te onderhouden, zodat je niet tegen onverwachte problemen aanloopt. Op die manier kun je ook miscommunicaties voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.