Platform over civiele techniek & infrastructuur
Met negen funderingsmachines in het zware segment is Terracon gespecialiseerd in het maken van fundatie-elementen bestaande uit zowel geboorde als geheide paalsystemen.

Funderingsbedrijf bekleedt unieke positie

Binnen de funderingswereld bekleedt Terracon Funderingstechniek een unieke positie. “Ondanks dat we een 100% dochter zijn van Strukton opereren we compleet zelfstandig”, zegt directeur Benjamin Bekhof. “Dat stelt ons in staat om bij projecten met name aan de voorkant, als bouwpartner, onze toegevoegde waarde te leveren. Daar heeft de markt behoefte aan. De tijd van prijsschieten is voorbij.”

Terracon is een toonaangevend funderingsbedrijf en actief in verschillende sectoren, zoals de industrie, chemie en de rail-civiele omgeving. “Onze kracht zit hem in het feit dat we ons volledig focussen op de klantrelatie, waarbij we aan de voorkant al heel bewust de samenwerking aangaan om gezamenlijk te komen tot de beste oplossing voor het funderingsvraagstuk”, legt Bekhof uit. “Klanten wensen niet meer voor onaangename verrassingen komen te staan. Noch in financiële zin, noch in tijd. Onze klanten zijn gebaat bij een kwalitatief ontwerp, een gedegen advies in de keuzes die gemaakt moeten worden, een goede uitvoering en dat alles binnen het afgesproken tijdspad.”

Met negen funderingsmachines in het zware segment is Terracon gespecialiseerd in het maken van fundatie-elementen bestaande uit zowel geboorde als geheide paalsystemen. “We kunnen overweg met alle typen paalsystemen”, zegt Bekhof. “Dat maakt dat we ingeschakeld worden voor de meest uiteenlopende projecten, zoals het realiseren van de fundaties binnen de petrochemie en industrie als ook tunnels en viaducten, waaronder in de railgebonden omgeving. Zo zijn we nu bezig met het maken van het funderingsontwerp voor een innovatieve ‘plant’ van een grote speler in de petrochemie. En recent hebben we het complete palenmatras onderheid voor de ongelijkvloerse kruising op de A15-N3, een Strukton-project.”

Terracon is actief lid binnen de NVAF. “We zijn als bedrijf vertegenwoordigd in verschillende projectgroepen en delen ook heel veel informatie onderling, zodat we van elkaar kunnen leren. De markt heeft behoefte aan kwaliteit. De tijd van prijsschieten en ‘cowboy-gedrag’ is voorbij. Daar kunnen wij dankzij onze speciale positie heel goed op anticiperen. We profiteren van de voordelen van een groot concern in combinatie met de slagvaardigheid van een onafhankelijke speler. Deze combinatie maakt dat we de toekomst heel rooskleurig tegemoetzien”, besluit Bekhof.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.