Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Full service verhuurder voor allround materieel

Full service verhuurder voor allround materieel

De komende jaren wil het bedrijf ook langzaam uitbreiden richting het westen. “Daardoor kunnen wij lokaal een sterke speler worden en onze reeds grotere klanten of landelijke projecten nog beter van dienst zijn.”

Groeien om het groeien is echter niet waar het bij 1.2.3. Machineverhuur om draait. “Wij willen klanten ontzorgen en service bieden door met ze mee te denken en samen op te trekken”, vertelt adjunct-directeur Jeroen Perin. “1.2.3. Machineverhuur hoeft niet de grootste van het land te zijn of op iedere straathoek een vestiging te hebben om onze diensten aan te kunnen bieden. Daar waar anderen de meeste hamburgers willen verkopen, kun je bij ons ook terecht voor een goede biefstuk. Zo moet je het zien.” 

Maar Perin voorziet wel degelijk groei in de komende jaren. “Net als in de afgelopen jaren, waarin we toch ieder jaar één nieuwe vestiging openden, zullen we dat blijven doen. Om ook de grotere klanten en grotere projecten van onze machines te kunnen voorzien is landelijke dekking nu eenmaal prettig. Uiteindelijk willen we groeien naar 20 tot 25 filialen. Maar we blijven regionaal en lokaal geworteld. Dat is onze kracht.”

Er wordt volop geïnvesteerd in modern materieel met Stage V dieselmotoren of met hybride danwel volledig elektrische aandrijving.

GEDREVEN EN BETROKKEN

Net als bekwaam personeel, dat met passie steeds weer klanten bedient. “We zijn gedreven en betrokken aanpakkers en geven onze klanten aandacht om de juiste oplossing te leveren. Als familiebedrijf is een ieder zeer betrokken met zijn of haar werk, We doen wat we zeggen, afspraak is afspraak.” Om die reden wil het full service verhuurbedrijf vooral samen optrekken met de afnemers. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan verhuurmachines

Perin: “Door het ruime assortiment kunnen wij iedereen voorzien van het juiste materieel. Als onderdeel van de Inter-Rent groep, waar ook Inter-Techno en Gencom deel van uitmaken, kunnen we makkelijk maatwerk leveren en durven we soms iets grotere risico’s te nemen. Bedrijven kunnen bij ons ook terecht voor huurkoop, lease of zelfs koop. Machines in eigen bedrijfskleuren of met extra opties zijn bij ons dan ook geen enkel probleem.”

DATA EN TOEKOMST

De meeste machines zijn uitgerust met M2M communicatie, waardoor deze op afstand zijn te monitoren. Hierdoor is real-time informatie beschikbaar over de status en inzet van het materieel. Op die manier kan 1.2.3. Machineverhuur anticiperen op eventuele storingen, uit te voeren onderhoud en klanten informeren over het gebruik en verbruik van machines. “Klanten willen graag dat je daarin meedenkt. Het gebeurt dat wij klanten adviseren met een andere machine te gaan werken, omdat we aan de data – draaiuren, onderhoudsintervallen en dergelijke – kunnen aflezen dat dit efficiënter of goedkoper is. Dat zal in de toekomst nog veel belangrijker worden.” 

Over die toekomst gesproken: steeds meer gemeenten schrijven emissieloos werken voor. Jeroen Perin daarover: “Wij juichen dat toe en zien het ook terug in de huuraanvragen van elektrische of hybride machines. Wij beschikken over een assortiment aan volledig elektrisch aangedreven graafmachines, shovels, handgereedschap, trilplaten en losse accupacks. Daarnaast zien wij ook beperkingen met betrekking tot prijs en inzetbaarheid, vooral bij het grotere materieel. Het volledig elektrificeren duurt nog wel even, aangezien het netwerk in Nederland hier nog niet volledig op voorbereid is. Alternatieve oplossingen om emissievrij te kunnen werken, door bijvoorbeeld het gebruik van waterstof, zijn nog volop in ontwikkeling en daarmee erg kostbaar.” 

De meeste machines zijn en worden inmiddels uitgerust met M2M communicatie, waardoor deze op afstand zijn te monitoren.

TUSSENOPLOSSING

De hybride oplossingen zijn daarom nu een goede tussenoplossing en vaak ook nog rendabel, meent Perin. “We kunnen al hele goede hybride oplossingen leveren, met een generator en een accupakket of met windwokkels of zonnepanelen. Daarmee kun je al flink besparen op brandstof en uitstoot. Zeker in combinatie met het gebruik van schonere brandstoffen zoals GTL en HVO. Voorbeelden hiervan zijn: hybride hoogwerkers, generatoren, lichtmasten, schaftwagens en ladderliften.”

Het scheelt bovendien dat 1.2.3. Machineverhuur de weg weet in machineland en weet bij welke partijen men terecht kan voor alle duurzame oplossingen. “Daarnaast investeren wij ook nog steeds fors in de allerschoonste Stage V dieselmotoren. Die zijn de komende jaren onmisbaar in de transitie”, besluit Perin.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.