Platform over civiele techniek & infrastructuur
Fugro ontvangt ontwerp-, grondonderzoek- en monitoringsopdracht voor dijkversterkingsproject Tiel-Waardenburg

Fugro ontvangt ontwerp-, grondonderzoek- en monitoringsopdracht voor dijkversterkingsproject Tiel-Waardenburg

De 19,5 km lange dijk tussen Tiel en Waardenburg ligt langs Nederlands drukst bevaren rivier, de Waal. In het verleden zijn diverse bochten en meanders afgesneden door de rivier zelf. Hierdoor ligt de dijk niet overal op de oorspronkelijke oeverwallen.

De ondergrond van de dijk is daarmee zeer divers van aard, soms op zeer korte afstand, waardoor het versterken van de dijk om te voldoen aan de nieuwe wettelijke normen voor de waterveiligheid een complexe opdracht is. Het project is een duidelijk voorbeeld van Fugro’s expertise in waterveiligheid en grondgerelateerde risico’s in de ontwerp- en uitvoeringsfase.

De scope van Fugro betreft een breed scala aan werkzaamheden zoals advies- en ontwerpwerkzaamheden, aanvullend specialistisch grond- en laboratoriumonderzoek, digitaliseringswerkzaamheden waaronder de bouw en beheer van een integraal Bouw Informatie Model (BIM), en monitoring van de omgeving en kwaliteitscontrole van het grondwerk tijdens de uitvoering.

“We zijn erg trots op deze opdracht”, aldus Joost Delissen, directeur van Fugro Nederland. “Als Geo-data specialist kunnen we heel veel van onze diensten inbrengen. De opdracht bevestigt onze goede reputatie in de waterbouwmarkt in Nederland. Daarnaast spelen we een heel prominente rol in het bouwteam rondom de digitalisering van alle geo-data – een rol die steeds belangrijker wordt bij dit soort grote dijkverzwaringsprojecten. Samen met de aannemerscombinatie Mekante Diek dragen we bij aan het veiliger maken van Nederland, waarvan het belang afgelopen weken eens te meer duidelijk werd”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.