Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

Foundiz introduceert Soilmec, Sta en Marchetti in de Benelux

Foundiz B.V. uit Oosterhout heeft sinds februari dit jaar haar productrange verder uitgebreid dankzij drie nieuwe dealerschappen voor de Benelux....

sr75-2-kopieren

7 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Foundiz B.V. uit Oosterhout heeft sinds februari dit jaar haar productrange verder uitgebreid dankzij drie nieuwe dealerschappen voor de Benelux. Het gaat onder andere om de wereldwijd bekende fabrikant van funderingsequipment Soilmec uit Italië.

Soilmec produceert geavanceerde funderingsmachines zoals boorstellingen, ankerboormachines, hijskranen en gespecialiseerde machines voor de uitvoering van speciale funderingstechnieken zoals diepwanden en jetgrouting.

sr75-4-kopieren

Foundiz ziet grote kansen in de Benelux als het gaat om funderingsmachines voor trillingsvrije funderingstechieken. Soilmec machines worden in een hypermoderne fabriek geproduceerd en worden voor aflevering enkele dagen uitvoerig getest op een speciaal testterrein. Dit zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en kwaliteit. Dankzij een geoptimaliseerd productieproces zijn de levertijden van de nieuwe machines erg kort.

img_6667-kopieren

Een ander merk dat door Foundiz in de Benelux wordt geïntroduceerd is Marchetti. Marchetti is een producent van mobiele kranen en telescopische rupskranen. Voor met name de telescopische rupskranen ziet Foundiz goede mogelijkheden gezien het feit dat deze kranen uitstekend geschikt zijn voor de inzet op funderingsprojecten en op bijvoorbeeld staal- en tankbouwprojecten. Foundiz is in staat om met Marchetti een interessante range van hybride telescopische rupskanen te leveren. De hybride versies kunnen zodanig worden ontworpen en geproduceerd waardoor deze hijskranen van de traditionele verbrandingsmotor kunnen worden overgeschakeld op stroom. Hierdoor wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de reductie van de stikstofemissie.

sm18-1-kopieren

Naast de dealerschappen van Marchetti en Soilmec is Foundiz ook dealer geworden van STA vibro- en grouting equipment. STA produceert onder andere vibroflots voor het verdichten van grond. Vibroflots zijn grote trilnaalden welke door middel van een hijskraan of funderingsmachine in de grond worden gedreven om te verdichten. Ook kunnen met vibroflots diepe grondverbeteringstechnieken worden uitgevoerd zoals het vervaardigen van stone-columns. Foundiz levert deze vibroflots in zowel hydraulische- als elektrische uitvoeringen. Beide typen hebben specifieke voordelen waarbij de elektrische versies natuurlijk ook weer bijdragen aan een beter milieu. Naast de vibroflots produceert STA ook een indrukwekkende range van groutpompen. Grout is een mengsel van water en cement dat door een groutpomp wordt verpompt voor specifieke toepassingen in grond- en funderingstechnieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn groutinjecties voor geschroefde palen, jetgrouting, groutankers, horizontale boringen en verticale boringen voor bijvoorbeeld geothermische installaties. Afhankelijk van de toepassing kunnen de groutpompen elektrisch worden aangedreven of door middel van een verbrandingsmotor.

Met de nieuwe dealerschappen van Soilmec, Marchetti en STA heeft Foundiz een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van haar productrange.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%