Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Founding the Future: ontwikkelen van duurzame funderingsmachines. Innovatie staat voorop binnen Dieseko Group

Founding the Future: ontwikkelen van duurzame funderingsmachines. Innovatie staat voorop binnen Dieseko Group

Innovatie staat voorop binnen Dieseko Group

Dieseko wil substantieel bijdragen aan emissievrije bouwen in 2030. De visie ‘Founding the Future’ is daarom volledig gericht op het ontwikkelen van duurzame funderingsmachines. Daarmee is Dieseko een innovator in een markt waar veel ontwikkelingen in het verschiet liggen.

Om de duurzame ontwikkeling te realiseren is Dieseko onder andere samenwerkingen aangegaan met specialistische partners in bijvoorbeeld elektrificatie en accutechnologie. Founding the Future richt zich concreet op zero emissie (elektrisch aangedreven powerpacks en trilblokken), het verminderen van geluidsoverlast en schadelijke trillingen, op remote services en op het geven van inzicht in de voordelen van deze technologie en het toepassen daarvan in nieuwe markten. Een mooi voorbeeld hiervan is het op zee installeren van enorme monopiles voor windmolens, met voordelen als tijdwinst en veel minder hinder voor de zeebiotoop.

Elektrische Woltman

Dieseko-dochteronderneming Woltman goes electric! De accutechniek is nu zover dat ook de machtige machines van Woltman elektrisch zijn aan te drijven. BAM Infra heeft de primeur en tekende voor de levering van een 90DR-e boorkraan. Die wordt momenteel gebouwd in de fabriek in Giessenburg en zal eind 2022 worden afgeleverd. Met een beetje geluk kunnen we hem al zien op de Bauma in München in oktober van dit jaar.

PVE 500MU Upending trilblok voor het near- en offshore installeren van grote buizen.

De elektrische, 105 ton wegende 90DR-e biedt dezelfde functionaliteiten als de oorspronkelijke 90DR boorkraan van BAM Infra. Dat maakt hem universeel inzetbaar en straks is het mogelijk om behalve een boorkast ook een heihamer of trilblok in de mast te hangen en aan te drijven. Dan kan de machine zowel boorpalen maken, buizen plaatsen als damwanden intrillen.

“De grote uitdaging in onze markt is het geweldig grote vermogen wat gedurende een werkdag beschikbaar moet zijn. De benodigde accucapaciteit is vergelijkbaar met die van zo’n twintig Tesla’s. Voor het opladen zal in de nabije toekomst de stroomvoorziening op de bouwplaats cruciaal zijn voor dit soort grote machines”, aldus de vooruitblik van Ronald IJntema, CCO van Dieseko Group.

Efficiënter werken

Recent ontwikkelde Dieseko Group een innovatief geconstrueerd trilblok met een lineair bewegende zijklem: de Sidegripper. De lineair bewegende zijklem heeft minder bewegende delen en een betere overdracht van klembelasting (cilinderkracht = klemkracht). Met de aan een graafmachine gemonteerde Sidegripper kan de machinist een liggend profiel oppakken zonder daarvoor de cabine te verlaten of een extra collega in te schakelen. Damwanden en buizen kunnen zijwaarts worden geklemd en ingetrild. Daarmee is deze Sidegripper dé oplossing voor het werken in omstandigheden waar hoogte beperkt is, zoals onder een viaduct. Met de Sidegripper zijn zonder telescoopmakelaar ook de langste profielen te installeren.

Woltman 1000PDS

Wie een funderingsmachine zoekt voor zwaar heiwerk met lange paallengtes en grote diameters, komt al snel uit bij de PDS-serie van Woltman. Met name de 1000PDS is populair bij nearshore heiwerken, bijvoorbeeld vanaf een ponton, waar hij met of zonder geleider kan worden ingezet. Interessant is ook de mogelijkheid van schoorheien, oftewel het onder een hoek schuin inbrengen van lange heipalen. De 1000PDS is zowel hijskraan als heistelling en kent ook andere slimme installatiemethoden, zoals de combinatie van een trilblok gevolgd door heien met een valblok. De 1000PDS is ruim 20 meter lang en weegt zo’n 80 ton.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.