Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
​Focus op vier waterpijlers tijdens Aqua Nederland aankomende maart
Voor iedere doelgroep een eigen kennisprogramma op Next Level, de vernieuwde bovenverdieping.

​Focus op vier waterpijlers tijdens Aqua Nederland aankomende maart

Na diverse verplaatsingen vanwege COVID-19 is op 15, 16 en 17 maart 2022 dan eindelijk hét moment waarop Evenementenhal Gorinchem haar deuren opent voor alle waterprofessionals. Naast de vertrouwde marktplaats voor nieuwe producten en diensten is er veel aandacht voor kennisdeling en netwerken op ‘Next Level’ de geheel vernieuwde bovenetage in Evenementenhal Gorinchem. Dit is tevens de eerste editie waarin RioleringsVakdagen onder de waterpijler Stedelijk Water & Rioolbeheer van Aqua Nederland wordt geïntroduceerd. Hiernaast focust Aqua Nederland zich ook op de waterpijlers Proceswater, Afvalwater en Drinkwater en brengt hiermee de belangrijke schakels van de waterketen bij elkaar.

Spannende strijd tussen drinkwaterbedrijven Waternet, Waterbedrijf Groningen en Vitens tijdens de Fitterijdemonstraties

Beursmotto: ‘Samen werken aan water’

De huidige en toekomstige wateruitdagingen zoals het sluiten van waterketens, het verwaarden van afvalwater, slimme technologieën voor het hergebruik en zuiveren van afvalwater staan onder andere bij Aqua Nederland op de agenda. Het is belangrijker dan ooit dat deze uitdagingen samen worden aangevlogen, dat er buiten de kaders wordt gekeken en dat er nieuwe samenwerkingsverbanden worden aangegaan. Aqua Nederland leent zich perfect voor een dergelijke ontmoetingsplaats.

Kennis en innovatie op nieuwe beurshal ‘Next Level’

De vernieuwde bovenverdieping, Next Level wordt dé plaats voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière. Hier zijn onder andere diverse kennistheaters, de Innovatiestraat (in samenwerking met Water Alliance), de IKN-straat, proefopstellingen van Festo en advies- en ingenieursbureaus ingedeeld. De partners die op Next Level te vinden zijn, zijn onder andere TAUW, KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV, M.J. Oomen Moerdijk én meer.

Kennis voor iedere waterspecialist

Om de waterketen ook op inhoudelijk niveau te bedienen worden op Next Level enkele doelgroepgerichte theaters ingericht. Het Watertheater krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer.

In het bijzonder interessant voor beleidsmakers en specialisten uit de watersector verzorgt Energie- en Grondstoffenfabriek een grootse inspiratiesessie met volop mogelijkheden om aansluitend te netwerken. ENVAQUA verzorgt diverse TechTalks, Platform DIO geeft met partners inspirerende live demonstraties van diverse software oplossingen.

Samen werken aan watertalent

Ook de watersector kampt met een tekort aan technische geschoold personeel. Vandaar dat hier tijdens de beurs aandacht aan wordt besteed. Samen met KNW wordt een MBO studentenprogramma georganiseerd. De studenten krijgen een centraal kennisprogramma en gaan in groepjes met opdrachten de beursvloer op.

Bezoek Aqua

Nederland gratis

Beleef de gastvrijheid zelf tijdens Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem op 15, 16 en 17 maart, dit alles ervaart u onder het genot van gratis catering! Bestel uw ticket gratis via www.aquanederland.nl met code 2645.

Blijf op de hoogte

Via onze website: www.aquanederland.nl of volg ons op LinkedIn, Twitter of Facebook onder de naam: Aqua Nederland.

Bezoekadres:

Easyfairs Evenementenhal | Franklinweg 2 | 4207 HZ Gorinchem | T: +31 (0)523 289 818

* Let op! Kijk op www.aquanederland.nl/covid-19 voor de meest gestelde vragen over hoe wij een beursbezoek voor u zo veilig mogelijk maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.