Platform over civiele techniek & infrastructuur
Het specialisme van W-dam is het trillingsvrij aanbrengen van stalen damwanden.

Focus op innovatie en vernieuwing

“Stilstaan kunnen we ons niet veroorloven in deze branche”.  Aan het woord is Winny Hoffmann, CEO van Hoffmann Groep. Zij vertelt over de unieke ‘corporate identity mix’ en zoomt verder in op de drie werkmaatschappijen die tezamen alle grondkerende technieken in huis hebben.

Kring International Benelux is een specialist op alle mogelijke SBH-sleufbekistingsystemen zowel voor het verhuren als het leveren.

“Wij zijn altijd op zoek naar verbetering in onze technieken maar ook hoe we producten en diensten op een betere en effectievere manier kunnen aanpakken”, zegt Hoffmann. “Daarbij ligt de focus op veiligheid. We willen onze werkzaamheden zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk met zo min mogelijk hinder en risico’s voor de omgeving uitvoeren. Om een duidelijker beeld te schetsen hoe we onze kernwaarden uitdragen, maken we gebruik van de corporate identity mix. Deze mix bestaat uit vier onderdelen: persoonlijkheid, symboliek, communicatie en gedrag.” De inbreng van een vrouwelijke hand in deze ‘mannenwereld’ maakt andere belangrijke zaken meer zichtbaar. 

De CSM-techniek kan vooral in zwaardere grondslagen – zand en grind – een gunstiger alternatief zijn voor het drukken van damwanden, maar kan ook toegepast worden in alle andere soorten ondergrond.

Verplaatsen in de klant

Bij persoonlijkheid gaat het om het hart van de organisatie. Veilig omgaan met de werkzaamheden en de klant ontzorgen. “Dit heeft een motiverende werking op onze medewerkers en creëert vertrouwen bij onze externe doelgroepen”, weet Hoffmann. “Symboliek staat voor visuele identiteit. Deze willen wij vooral uitdragen door middel van ons logo en onze huisstijl. Ons logo is met de kleuren blauw en wit overal herkenbaar en zorgt er daarom voor dat het overal te zien is. Bij communicatie gaat het om hoe wij ons tegenover de klant opstellen. Wij proberen de wensen en eisen van de klant, die in de toekomst steeds complexer worden, zo goed mogelijk in te vullen. Het gedrag is het belangrijkste onderdeel van de corporate identity mix. Door ons te verplaatsen in onze klanten en onze technieken te optimaliseren, proberen wij onze klanten tevreden te houden. Ook proberen wij een band te creëren door onderling respect en veiligheid voorop te stellen.”

Winmix is de werkmaatschappij van de Hoffmann Groep die zich bezighoudt met soilmix-technieken.

Makelaargeleid damwanddruksysteem

Onder de Hoffmann Groep vallen drie werkmaatschappijen: Kring International Benelux, W-dam en Winmix. “Kring International Benelux is een specialist op alle mogelijke SBH-sleufbekistingsystemen zowel voor het verhuren als het leveren”, legt Hoffmann uit. “Deze kunnen worden toegepast bij ontgravingsdieptes van 1,25 meter tot circa 7,50 meter diepte. De systemen variëren van simpele vaste boxen en sleepkisten tot geavanceerde rolsledesystemen die speciaal zijn ontwikkeld om tot grotere dieptes te kunnen graven en zettingen te beperken.” W-dam is op zijn beurt als aannemingsbedrijf met meer dan 35 jaar ervaring gespecialiseerd in het plaatsen van grondkerende constructies uit stalen elementen: stalen damwanden, berliner wanden, buispalen en alle bijkomende werkzaamheden zoals verankeringen en stempelramen. “Het specialisme van W-dam is het trillingsvrij aanbrengen van stalen damwanden. Hiervoor hebben we eind jaren tachtig in samenwerking met ABI het makelaargeleid damwanddruksysteem ontwikkeld. Dit systeem heeft zich al jaren bewezen en is inmiddels de standaard op de Nederlandse markt.”

Onder de Hoffmann Groep vallen drie werkmaat-schappijen: Kring International Benelux, W-dam en Winmix.

Soilmix-technieken

Winmix is de werkmaatschappij van de Hoffmann Groep die zich bezighoudt met soilmix-technieken. In 2004 kwamen zij op de Bauma in München voor het eerst in aanraking met het Cutter Soilmix (CSM)-systeem. Fabrikant Bauer presenteerde destijds het CSM-systeem aan de hand van een prototype machine. Hoffmann: “Tezamen met Bauer hebben wij deze techniek verder ontwikkeld en ervoor gezorgd dat dit systeem en de berekeningsmethode in Nederland en België geaccepteerd zijn. De CSM-techniek kan vooral in zwaardere grondslagen – zand en grind – een gunstiger alternatief zijn voor het drukken van damwanden, maar kan ook toegepast worden in alle andere soorten ondergrond. Omdat we -op de stalen binten en de groutmix na- uitsluitend gebruikmaken van de lokale grondslag, levert de CSM-techniek een aanzienlijke besparing op (tot wel 20%) in transportbewegingen en dus CO2-uitstoot.”

W-dam is als aannemingsbedrijf met meer dan 35 jaar ervaring gespecialiseerd in het plaatsen van grondkerende constructies uit stalen elementen.

Door de synergie binnen de Hoffmann Groep, waarbij wij de kennis en mogelijkheden voor alle grondkerende technieken in huis hebben, kunnen we voor ieder specifiek project altijd de (economisch) meest gunstige oplossing aanreiken, besluit Hoffmann.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.