Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Flexibel en kostenefficiënt bekistingssysteem ingezet bij groot bruggenproject in Merksem (B)
Het VARIOKIT systeem van PERI profileert zich als dé ideale toepassing voor de bouw en renovatie van bruggen.

Flexibel en kostenefficiënt bekistingssysteem ingezet bij groot bruggenproject in Merksem (B)

Door toenemende belasting van het alsmaar drukker en zwaarder wordende verkeer, zijn veel bruggen dringend toe aan renovatie of vervanging. PERI, de bekisting- en steigerspecialist biedt met het VARIOKIT systeem een ideale oplossing voor brugbouw en -renovatie.

De bouw van drie nieuwe bruggen in het Belgische Merksem, is zo’n grootschalig project waarbij de bekistingssystemen van PERI optimaal zijn ingezet. Eén van de drie aannemers, Artes Roegiers, schakelde PERI in voor de bekistingen van dit project. “De hoofdeis was duidelijk: het leveren van de juiste bekisting die zowel makkelijk te plaatsen als te ontkisten was”, vertelt Tom Deloof, sales engineer bij PERI

Veelzijdig

Het veelzijdige VARIOKIT systeem, uitermate geschikt voor korte bruggen en renovatiewerkzaamheden bij uitkragende borstweringen, bleek de ideale bekistingsoplossing. Zo werd er bekisting geplaatst in het brugdek van de trambrug en de oostelijke wegbrug, waarna deze werd ingevaren. Daarna is er gestart met het afwerken van de brugdekken. Na de laatste betonstort zijn begin dit jaar de laatste bekistingpanelen weggehaald. Vanaf augustus 2020 staat de bekisting en ontkisting van de tweede wegbrug op de agenda.

Voor de bekisting van drie nieuwe bruggen in het Belgische Merksem deed aannemer Artes Roegiers een beroep op PERI.

Flexibiliteit bespaart tijd en kosten

Dankzij de verschillende standaardlengtes van het VARIOKIT systeem kan er bekist worden zonder onderdelen op maat te maken en kunnen alle vormen in het brugdek worden bekist. Het uitgebreide VARIO systeem blinkt uit in gebruiksgemak tijdens het plaatsen en ontkisten, wat tijd en kosten bespaart. Voor dit grootschalige project is een enorme hoeveelheid van hetzelfde bekistingsmateriaal nodig: de VARIO wandbekisting en het VARIOKIT brugsysteem. Doordat PERI voor haar materialen een beroep kan doen op vestigingen door heel Europa, is het gelukt twee bruggen in eenzelfde fase uit te voeren, wat ook gunstig was voor de bouwtijd. 

Expertise

Voor de complexe betonelementen, zoals de tien meter hoge pijlers werd, naast de producten van PERI, ook een beroep gedaan op de professionele ondersteuning van PERI. Tom Deloof: “Dankzij de flexibele positionering van de dragers en ankers van het systeem, is deze makkelijk aan te passen aan de eisen. Verder heeft de klant de TRIO paneelbekisting ingezet voor de funderingen. Dit PERI systeem kocht Artes Roegiers zelf reeds eerder aan. Het universele bekistingssysteem legt de hoogste nadruk op ongecompliceerde bekisting en de vermindering van de bekistingstijd en werd in dit project gecombineerd met de meer geavanceerde MAXIMO paneelbekisting.” Aannemer Artes Roegiers besluit: “De goede samenwerking met PERI draagt bij aan een mooi resultaat bij dit grootschalige bruggenproject in Merksem.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.