Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Finalisten Matexpo Awards 2019

Finalisten Matexpo Awards 2019

INNOVATION AWARD

WINNER
Van Der Spek – Liebherr kunststof hijskabel voor torenkranen 370 EC-B12 Fibre, 278 EC-B12 Fibre, 240 EC- B10 Fibre

De kunststof hijskabel vervangt de traditionele stalen hijskabel op een torenkraan. De Fibre-kabel is vijfmaal lichter dan een stalen hijskabel waardoor er aanzienlijke voordelen ontstaan voor montage en gebruik. Zo kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20% worden verhoogd. Bovendien wordt de levensduur van de hijskabel verviervoudigd en behoeft deze kabel geen onderhoud.

2ND PRIZE
Van Der Spek – Dynapac CA1500 – CA6500 Seismic trilwals

De Dynapac Seismic grondwals detecteert automatisch de frequentie van de bodemeigenschappen, werkt ermee samen en gebruikt de juiste hoeveelheid energie precies op het juiste moment. Aangezien de trommel en de bodem als één dynamisch systeem fungeren, maximaliseert dit de contactkracht tussen de trommel en de grond, wat een maximale verdichting en energie-efficiëntie oplevert.

3RD PRIZE

DOKA – DokaXact digitaal positioneringssysteem voor bekistingen, voor het nauwkeurig bouwen van verticale structuren
DokaXact is een op sensoren gebaseerd wireless systeem dat werfleiders en bouwplaatspersoneel ondersteunt bij het snel en precies positioneren en uitlijnen van wandbekisting voor automatische klimsystemen. Het proces maakt gebruik van een meetsysteem (DokaXact Inclinometer) dat is vastgemaakt aan bepaalde punten op de bekisting en draadloos communiceert met een centrale verwerkingseenheid.

GREEN AWARD

WINNER
Arden Equipment – Arden Jet geïntegreerd hogedrukwatersproeisysteem op hydraulische rotsbrekers

De Arden Jet is het eerste in de fabriek geïntegreerde hogedrukwatersproeisysteem op een gereedschap dat is ontworpen om de stofemissies te verminderen. Stofreductie is een belangrijk probleem op bouwplaatsen, aangezien het een milieurisico én een probleem voor de volksgezondheid vormt. Met de Arden Jet wordt het stof onmiddellijk opgevangen door de waternevel, ongeacht de rotatie en translatie van het gereedschap.

2ND PRIZE
Vandaele Machinery – Gasgenerator Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP

De Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP is een gasgenerator met ingebouwde lpg-tank met Stage V-certificaat. De generator is voorzien van een driewegkatalysator die de CO-, CO2- en NOx-waarden reduceert en een residentiële uitlaat die het geluidsniveau met 35 dBA naar beneden brengt. Gelijkaardige karakteristieken als de Stage V-dieselgeneratoren worden gegarandeerd, en dit gebruikmakend van milieuvriendelijke brandstof.

3RD PRIZE
ALV – Biofill biologisch hars voor het maken van hardschuim

Biofill is een biologisch hars op basis van aminoplasten voor het maken van 100% recycleerbaar hardschuim dat uitermate geschikt is voor het vullen van holle ruimten zoals het opvullen en saneren van oude mazouttanks of stookolietanks, en dit ter vervanging van het chemische purschuim of vulzand. Het schuim is door alle gewesten goedgekeurd mede omdat het eventuele mazoutrestanten ook kan opnemen in de hars.

SAFETY AWARD

WINNER
DOKA – FreeFalcon mobiele valbeveiliging

Het mobiele persoonlijke valbeveiligingssysteem FreeFalcon verhoogt de veiligheid van de gebruiker zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit, waardoor het risico op vallen van hoogte wordt geminimaliseerd. De mobiele ankermast is multifunctioneel inzetbaar, zowel voor bekistingswerkzaamheden als plaatsen van wapening, betonneren, alsook in combinatie met geprefabriceerde elementen (welfsels, predallen …).

2ND PRIZE
Steelwrist – Volautomatische SQ snelwissel met gepatenteerd veiligheidssysteem Front Pin Lock

Met de SQ Technolgie is men in staat om te wisselen tussen verschillende aangedreven en niet-aangedreven uitrustingsstukken zonder de cabine te verlaten. Het gepatenteerde veiligheidssysteem “Front Pin Lock (FPL)” zorgt er, onafhankelijk van sensoren of elektronica, bovendien voor dat men zijn bak niet per ongeluk kan verliezen zolang de voorste as in de ophanging zit en de groene indicator weergegeven wordt.

3RD PRIZE
Mercedes-Benz Trucks BeLux – MirrorCams (i.p.v. buitenspiegels)

MirrorCams (camera’s i.p.v. zijspiegels) op de nieuwe Mercedes-Benz Actors filmen het zicht naar achter en displays geven de beelden weer op de linker- en de rechter A-stijl van de cabine. Door de weergave op een vlak beeldscherm is het zichtbeeld steeds optimaal om dode hoeken te vermijden, de weergave is nl. onafhankelijk van de zitpositie van de chauffeur of de instelling van de spiegelhoek t.ov. de chauffeur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.