Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Fiets- en voetgangersbruggen in staal, composiet en hout
Karolien Van Thienen (rechts) en Karen Van Oost.

Fiets- en voetgangersbruggen in staal, composiet en hout

Het team van experts bij BestBridges heeft ruim 30 jaar ervaring in het ontwerpen, engineeren en bouwen van hybride voetgangers- en fietsbruggen voor spoor-, wegen- en waterbouw. Creaties die in de meeste gevallen als een slimme combinatie van staal, composiet en hout worden uitgevoerd, uitzonderlijk lang meegaan en telkens weer een eigen karakter hebben. “We nemen onze klanten alle zorgen uit handen en bieden via een integrale en efficiënte aanpak een unieke en duurzame oplossing”, aldus managing director Karolien Van Thienen namens het in Sint-Niklaas (België) gevestigde familiebedrijf. 

De belofte die BestBridges in elk aspect van haar werk naleeft, is slim ‘verpakt’ in het eerste deel van de bedrijfsnaam, zo blijkt. “Als toonaangevend familiebedrijf hebben we onze kernwaarden vastgelegd in ‘BEST’, dat staat voor Build, Enjoy, Smile en Trust”, vertelt Karolien. “Het zijn vier aspecten die je niet alleen in elk van onze eindproducten terug moet zien, ze staan ook voor de manier waarop we bij voorkeur willen samenwerken met onze partners en klanten.”

De basisstructuur van de liggerbrug kan zowel in staal, composiet als hout uitgevoerd worden, afhankelijk van de omgeving en de voorkeur van de klant.

Synergie

De fundamentele pijlers van de creaties van BestBridges, ontworpen volgens de Eurocode, zijn ontwerpvrijheid en duurzaamheid. Twee basiscomponenten die inmiddels hebben geresulteerd in meer dan zeventig mogelijke hybride combinaties van staal, composiet en hout. “Elk brugproject heeft een eigen, uniek karakter en kenmerkt zich door een perfecte synergie tussen parametrisch ontwerp, architectuur en kostenefficiëntie”, zegt Karen Van Oost, Master Burgerlijk Ingenieur-Architect. “Dat allemaal dankzij onze parametrische productconfigurator, een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat we niet telkens vanaf het nulpunt hoeven te beginnen. En dat vertaalt zich in een duurzaam en onderhoudsarm product met een aanzienlijke esthetische meerwaarde tegen lagere kosten.” 

De stalen vakwerkbrug is optimaal geschikt voor overspanningen tot 50 meter. Dankzij de integrale benadering van BestBridges beschikt de landschapsarchitect/urbanist over een grote ontwerpvrijheid, waardoor de brug naadloos bij het landschap kan aansluiten.

Duidelijkheid

In haar marktbenadering is BestBridges allerminst gebonden aan een specifieke grondstof of fabrikant. Daardoor kan de onderneming volop inzetten op transparantie, duurzaamheid en competitiviteit. Tegelijk denken de specialisten van BestBridges graag actief mee met architectenbureaus, studiebureaus en aannemers. In elke projectfase. “We doen er alles aan om in bouwteams de ontwerpkosten te optimaliseren en de klant een duidelijk integraal beeld te geven van het uiteindelijke totaalplaatje”, aldus Karolien. “Op die manier blijven vervelende verrassingen over bijvoorbeeld kostprijs, levensduur en onderhoud achterwege. Duidelijkheid voor alles.” 

De BestBridges productconfigurator biedt zowel 2D- als 3D-visualisaties en geeft ook een duidelijk inzicht in de carbon footprint.

Op en top duurzaam 

Bij BestBridges geloven ze oprecht in de kracht van samenwerking, transparante communicatie en lokale betrokkenheid. Het zijn zaken waarin Karolien en haar team dagelijks investeert. Net als in duurzaamheid. Bedrijfsbreed. “Het is een kernbegrip dat als een rode draad door onze aanpak heen loopt”, zegt ze. “Je ziet het dan ook terug op elke plek binnen ons werktraject. Tijdens de productie en de bouw van onze eindproducten. Maar ook bij het transporteren en installeren ervan. Tegelijk zetten we tijdens elke opdracht hoog in op kosten- en tijdefficiënt werken. Daartoe hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onze parametrische productconfigurator. Met succes. Momenteel zitten tussen de contractondertekening en de levering van de brug maximaal 50 tot 100 dagen. Over snel leveren gesproken…”

Kapitaalsverhoging

BestBridges heeft onlangs een kapitaalverhoging doorgevoerd om niet alleen voorfinanciering, maar ook garantiestellingen te kunnen waarborgen. Daarop werd ingetekend door twee gerenommeerde investeerders. Deze nieuwe middelen ondersteunen niet alleen de groei van het bedrijf, ze stellen BestBridges ook in staat om te blijven investeren in innovatie en digitalisering en zich te blijven onderscheiden in de markt.    

Complete service

BestBridges biedt een totaalaanpak. Zo neemt het bedrijf in de ontwerpfase zowel de specifieke klanteisen als lokale bouwvoorschriften mee en kan de klant kiezen uit een breed spectrum van balustrades, vloerdekken, belichting en oppervlaktebehandeling. Om tot een unieke oplossing te komen, werkt BestBridges graag samen met architecten en stadsontwikkelaars. “De op maat gemaakte configuratie die hieruit volgt, geeft een helder inzicht in zowel het uiterlijk van de brug als de bijbehorende kostprijs”, aldus Karolien. “Daarnaast stellen we bij de fabricage hoge kwaliteitseisen en zorgen we voor een transparante traceerbaarheid. Tot slot leveren we de brug tot op de bouwplaats en verzorgen ook de montage ervan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.