Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Faunarasters: bescherming voor mens en dier
Het gecombineerde faunaraster is in totaal 2,20 meter hoog.

Faunarasters: bescherming voor mens en dier

Het Hilversumse deeltracé van HOV in ‘t Gooi loopt dwars door een prachtig natuurgebied. Via faunarasters van HBA Totaal B.V. wordt het wild naar de natuurbrug (faunapassage) geleid om de busbaan onverstoord te kunnen passeren en van leefgebied te kunnen wisselen. Op die manier is bovendien de veiligheid voor mens en dier gewaarborgd. Een gesprek met Elwin Luggenhorst, directeur/eigenaar van HBA Totaal B.V., over het speciaal voor dit project samengestelde
faunaraster over een lengte van in totaal een kleine 2 kilometer.

HBA Totaal heeft een brede expertise en is vanuit Holten landelijk actief met het aanbrengen van faunarasters langs provinciale en rijkswegen. “Wij kwamen met onze prijs, kwaliteit en aanvullende expertise als meest overtuigende partij uit de bus om het werk voor BAM Infra Nederland te gaan maken”, zegt Luggenhorst. “Elk wildraster is in feite maatwerk. Het gaat hier om een gecombineerd wildraster voor zowel de wering/geleiding van kleinwild (hazen, konijnen en kleine zoogdieren) als voor roodwild (edelherten en reeën). Daarnaast is nog een aanvullende voorziening getroffen voor de wering van marterachtigen in de vorm van een 70 centimeter hoog HDPE-scherm.”

HBA Totaal heeft een brede expertise en is vanuit Holten landelijk actief met het aanbrengen van faunarasters langs provinciale en rijkswegen.

Het gecombineerde faunaraster is in totaal 2,20 meter hoog. Luggenhorst: “De eerste meter bestaat uit fijnmazig gaas, terwijl het bovenste gedeelte is uitgevoerd met gaas in een grove maas. Het HDPE-scherm is op een hoogte van 1 meter aan het gaas bevestigd. Om het wildraster zo goed mogelijk in het landschap te laten opgaan, hebben we gebruik gemaakt van natuurgetrouwe palen van duurzaam kastanjehout. En zo creëren we in samenwerking met onze opdrachtgevers voor iedere situatie de meest optimale afscherming, al dan niet voorzien van aanvullende wildroosters, kleine faunapassages of terugkeervoorzieningen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.