Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Facilitaire ondersteuning voor railinfra, tram en metro
Een infra-aannemer die op, boven, naast of in de nabijheid van een spoor werkzaamheden gaat uitvoeren, is verplicht een werkplekbeveiligingsbedrijf in te schakelen, zoals Flexcorail.

Facilitaire ondersteuning voor railinfra, tram en metro

Flexcorail is een door ProRail erkend werkplekbeveiligingsbedrijf. “Wij richten de veiligheid op die manier in, uiteraard in samenspraak met de infra-aannemer, om tot een veilige en werkbare situatie te komen”, zegt Wilco Verschoor, directeur van Flexcorail. “Behalve voor spoorgerelateerde werkzaamheden, bieden we ook ondersteuning bij uitvoering van werkzaamheden aan infra, railinfra, tram- en metrolijnen.

Als een perron gerenoveerd moet worden, zorgt Flexcorail ervoor dat het veilig kan gebeuren.

Flexcorail werkt nauw samen met een aantal infra-aannemers. “Als een perron gerenoveerd moet worden, zorgen wij ervoor dat het veilig kan gebeuren,” vervolgt Verschoor. “We zijn dan betrokken vanaf het ontwerp tot aan de uitvoering van de werkzaamheden. Op basis van een goed uitgevoerde risico-inventarisatie en evaluatie worden de benodigde veiligheidsmaatregelen vastgesteld. Tijdens uitvoering borgen we de veiligheid met veiligheidsmiddelen en veiligheidsfunctionarissen. Daarnaast beschikken we binnen Flexcorail over een eigen divisie elektrotechniek, die zich toelegt op het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden, veelal spoorgebonden. Dat varieert van het ontwerpen en aanleggen van nieuwe installaties tot onderhoud en renovatie van bestaande installaties in bijvoorbeeld technische ruimtes, wachtvoorzieningen en verlichtingsmasten. Ook deze divisie vertrouwt uiteraard op de expertise van Flexcorail ten aanzien van de werkplekbeveiliging. Dat maakt de cirkel weer rond.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.