Platform over civiele techniek & infrastructuur
Expertgroepen vergroten slagkracht van complete infrasector
Bovengrondse infra: asfalt.

Expertgroepen vergroten slagkracht van complete infrasector

Een opleiding, cursus of stuk persoonlijke ontwikkeling voor de bouw en infra volg je met succes bij branche-opleidingsinstituut BOB-KOB in Zoetermeer. Sinds 2021 zijn de ontwikkeltrajecten gebundeld in de Infra Academy. Deze Infra Academy is ván en vóór de sector en bestemd voor iedereen die het wil maken in de infrasector. Op weg naar dat beoogde succes werkt BOB-KOB graag samen met vertegenwoordigers uit de markt. De aanstaande oprichting van diverse zogenaamde expertgroepen past prima binnen dat streven. “We willen onze opleidingen verder ontwikkelen en up-to-date houden. Daarbij is het zaak de ervaringen en expertise van zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers in de volle breedte te benutten”, aldus directeur Edwin van der Weijden.

Ondergrondse infra: kabels en leidingen.

Binnen een hoogwaardige leeromgeving biedt het 80 jaar jonge BOB-KOB ruim honderd verschillende opleidingen, voor diverse sectoren. Ontwikkeld in hechte samenwerking met specialisten en verzorgd door didactisch omgeschoolde docenten die jarenlang succesvol binnen hun vakgebied werkzaam zijn geweest of dat nog zijn. Dat gebeurt ook binnen de in 2021 gestarte Infra Academy, het opleidingsinstituut voor leidinggevend personeel in de infrasector. “We hebben voor iedereen een passende opleiding of training”, vertelt Nico Willemsen, manager Infra Academy. “Ongeacht vooropleiding, functie, ervaring of de specifieke infradiscipline waarin iemand actief is. Zo leiden we mensen op voor bijvoorbeeld een functie als uitvoerder, werkvoorbereider, calculator of projectleider. Dat alles via functiegerichte en projectgestuurde opleidingen en trainingen waarin de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen en de praktijk centraal staat.” 

Ook kunstwerken zijn voorbeelden van bovengrondse infra.

Kennisclusters en expertgroepen

Als opleider van en voor de bouw en infra is BOB-KOB, bestuurlijk verbonden aan Bouwend Nederland, doorlopend bezig om het opleidingsprogramma verder te ontwikkelen en naadloos te laten matchen met de behoeften uit de markt. Daarbij benut de Infra Academy graag de ervaringen, kennis en kunde van opdrachtnemers én opdrachtgevers. “Goed kan altijd beter”, vervolgt Willemsen. “Daarom is het erg belangrijk dat onze opleidingen inhoudelijk van topniveau zijn en aansluiten bij de actualiteit. Alleen dán bied je een product waarover je klant, zowel aan vraag- als aanbodzijde, in de praktijk enthousiast is.” Om ontwikkelingen, innovaties en andere ter zake doende aspecten helder in kaart te brengen, heeft BOB-KOB het initiatief genomen tot de formatie van verschillende expertgroepen. Hierbij is het de bedoeling dat vanuit een specifieke infradiscipline vooraanstaande marktpartijen samen worden gebracht met andere experts uit de branche. “Dat alles met de intentie input te vergaren, zodat we het opleidingspakket, dat eigenlijk van de sector en dus infrabedrijven is, meer structuur, inhoud en body kunnen geven”, legt Van der Weijden uit. “Een doel waarvan niet alleen wij, als BOB-KOB, de vruchten kunnen plukken. Dit is ook belangrijk voor de infrabedrijven. Immers, door inbreng te hebben in de inhoud van onze opleidingen, helpen ze indirect ook hun eigen organisatie, mensen en performance vooruit. Dat maakt de cirkel écht rond. 

Startschot

Als kartrekkers van de Infra Academy hopen Van der Weijden en Willemsen omstreeks september dit jaar de expertgroepen compleet te hebben. Kort hierna zullen de kennisclusters elkaar ontmoeten. “Het is de bedoeling dat we twee keer per jaar bij elkaar komen”, aldus Willemsen. “In fysieke vorm of online. Daarover zullen we de deelnemers natuurlijk tijdig informeren.”

Wilt u zich aanmelden voor een van de expertgroepen van KOB-BOB? Neem dan contact op met Nico Willemsen via willemsen@bob-kob.nl   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.