Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Expert in waterbeheersing groeit door
Bosman Watermanagement ontwerpt, produceert en monteert oplossingen volledig op maat.

Expert in waterbeheersing groeit door

Al meer dan negentig jaar is Bosman Watermanagement expert op het gebied van waterbeheersing. Het familiebedrijf ziet de toekomst rooskleurig tegemoet, want de volgende generatie staat al in de startblokken om het bedrijf nationaal en internationaal nóg verder op de kaart te zetten. Een gesprek met Willem Brandt die samen met zijn twee broers, Jochem en Karel, het stokje van hun vader gaat overnemen.

Bosman Watermanagement werd in 1929 opgericht door Bas Bosman. Al vrij snel maakte hij goede sier met het karakteristieke windwatermolentje, een vernuftig systeem om hoog water in een sloot weg te pompen. Het molentje heeft de halve wereld veroverd en wordt nog steeds in Piershil geproduceerd als type B4. Na vele jaren onder leiding van de familie Bosman kwam het bedrijf begin jaren negentig in handen van Stork. “In die hoedanigheid is mijn vader bij het bedrijf komen werken en in 1994 aangesteld als directeur”, schetst Willem Brandt. “In 1998 heeft hij vervolgens van de gelegenheid gebruik gemaakt om het bedrijf over te nemen van Stork en verder te gaan als zelfstandige organisatie onder de naam Bosman Watermanagement.”

Op de voorgrond Willem Brandt, Jochem Brandt, Karel Brandt en daarachter Bart-Jan Brandt.

Visvriendelijke pompen

Brandt senior heeft het bedrijf uitgebouwd naar een internationaal opererende onderneming met de focus op de ontwikkeling en productie van pomp- en zuiveringsinstallaties. “We ontwikkelen pompen in alle soorten en maten en staan aan de basis van de visvriendelijke pomp”, zegt Willem Brandt. “Daarbij onderhouden we nauwe banden met de Technische Universiteit in Eindhoven die uitgebreid onderzoek doen naar het ontstaan van schade aan vissen in pompgemalen. Deze resultaten worden meegenomen in de ontwikkeling van onze visvriendelijke Vision-pompen. Dankzij deze pompen kan er vismigratie plaatsvinden ondanks het feit dat we in grote delen van Nederland meters onder zeeniveau wonen. Behalve pompen ontwikkelen we ook specifieke beluchtingssystemen voor zuiveringsinstallaties. Een vrij recente ontwikkeling is de Blueline-beluchting. Dit is een doorontwikkeling van de reguliere plaatbeluchting met een beter rendement en een groter regelbereik.” 

Bosman Watermanagement is volgens Willem Brandt met recht een projectenorganisatie met een schat aan kennis en ervaring. “We ontwerpen, produceren en monteren oplossingen volledig op maat voor de klant en kunnen daarin heel snel schakelen. De lijnen tussen engineering en productie zijn kort. Dat weten onze klanten te waarderen en dat willen we ook in de toekomst blijven uitdragen.” Momenteel worden de drie broers klaargestoomd en verder opgeleid in het bedrijf. In maart 2023 vindt de officiële opvolging plaats. De ambities liegen er niet om. “Ons doel is om de kennis die we hebben ook internationaal breder in te gaan zetten, uiteraard met behoud van de prettige werksfeer”, besluit Willem Brandt.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.