Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Expert in waterbeheersing groeit door

_RDB3896-5
Bosman Watermanagement ontwerpt, produceert en monteert oplossingen volledig op maat.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Bosman Watermanagement

28 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Al meer dan negentig jaar is Bosman Watermanagement expert op het gebied van waterbeheersing. Het familiebedrijf ziet de toekomst rooskleurig tegemoet, want de volgende generatie staat al in de startblokken om het bedrijf nationaal en internationaal nóg verder op de kaart te zetten. Een gesprek met Willem Brandt die samen met zijn twee broers, Jochem en Karel, het stokje van hun vader gaat overnemen.

Bosman Watermanagement werd in 1929 opgericht door Bas Bosman. Al vrij snel maakte hij goede sier met het karakteristieke windwatermolentje, een vernuftig systeem om hoog water in een sloot weg te pompen. Het molentje heeft de halve wereld veroverd en wordt nog steeds in Piershil geproduceerd als type B4. Na vele jaren onder leiding van de familie Bosman kwam het bedrijf begin jaren negentig in handen van Stork. “In die hoedanigheid is mijn vader bij het bedrijf komen werken en in 1994 aangesteld als directeur”, schetst Willem Brandt. “In 1998 heeft hij vervolgens van de gelegenheid gebruik gemaakt om het bedrijf over te nemen van Stork en verder te gaan als zelfstandige organisatie onder de naam Bosman Watermanagement.”

Op de voorgrond Willem Brandt, Jochem Brandt, Karel Brandt en daarachter Bart-Jan Brandt.

Visvriendelijke pompen

Brandt senior heeft het bedrijf uitgebouwd naar een internationaal opererende onderneming met de focus op de ontwikkeling en productie van pomp- en zuiveringsinstallaties. “We ontwikkelen pompen in alle soorten en maten en staan aan de basis van de visvriendelijke pomp”, zegt Willem Brandt. “Daarbij onderhouden we nauwe banden met de Technische Universiteit in Eindhoven die uitgebreid onderzoek doen naar het ontstaan van schade aan vissen in pompgemalen. Deze resultaten worden meegenomen in de ontwikkeling van onze visvriendelijke Vision-pompen. Dankzij deze pompen kan er vismigratie plaatsvinden ondanks het feit dat we in grote delen van Nederland meters onder zeeniveau wonen. Behalve pompen ontwikkelen we ook specifieke beluchtingssystemen voor zuiveringsinstallaties. Een vrij recente ontwikkeling is de Blueline-beluchting. Dit is een doorontwikkeling van de reguliere plaatbeluchting met een beter rendement en een groter regelbereik.” 

Bosman Watermanagement is volgens Willem Brandt met recht een projectenorganisatie met een schat aan kennis en ervaring. “We ontwerpen, produceren en monteren oplossingen volledig op maat voor de klant en kunnen daarin heel snel schakelen. De lijnen tussen engineering en productie zijn kort. Dat weten onze klanten te waarderen en dat willen we ook in de toekomst blijven uitdragen.” Momenteel worden de drie broers klaargestoomd en verder opgeleid in het bedrijf. In maart 2023 vindt de officiële opvolging plaats. De ambities liegen er niet om. “Ons doel is om de kennis die we hebben ook internationaal breder in te gaan zetten, uiteraard met behoud van de prettige werksfeer”, besluit Willem Brandt.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%