Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Expert in GIS en cartografie

Expert in GIS en cartografie

Red Geographics helpt bedrijven met het optimaliseren van de manier waarop zij met geografische, ruimtegebonden data omgaan. De expert in GIS en cartografie houdt er een eigen filosofie op na en is actief op bijna alle continenten. 

Vijftien jaar geleden startte Hans van der Maarel met Red Geographics, min of meer uit onvrede bij zijn vorige werkgever. “We leveren ondersteuning, advies, software en training op het gebied van Geografische Informatie Systemen (GIS), geografische informatica, Spatial ETL, 3D-visualisatie en digitale cartografie. De rode draad door onze dienstverlening is klanten een goed humeur bezorgen door ze de juiste gereedschappen (softwareproducten) aan te bieden of ze een mooie ‘kaart’ te bezorgen.” Zo realiseerde Red Geographics kaarten voor de nieuwe Atlas van National Geographic, maar ook voor Buienradar bijvoorbeeld.

Training en advies

Red Geographics is dealer van FME, MAPublisher en Avenza Maps. “De focus ligt op de Benelux, maar we hebben klanten over de hele wereld”, zegt Van der Maarel trots. “Eigenlijk zijn we op alle continenten wel op een of andere manier actief, behalve op Antarctica. We geven ze advies over het gebruik van deze producten, verzorgen trainingen en kunnen desgewenst complete werkprocessen opzetten.
Daarbij werken we veel in opdracht van landelijke en lokale overheden, het Kadaster en natuurlijk voor bouw- en infra-aannemers. Met FME helpen we klanten beter hun data te begrijpen. Het is een platform voor het integreren en transformeren van (geografische) data. In de praktijk doen we er van alles mee, dat kan lopen van de eigen kilometerregistratie tot het voorbereiden van Rijkswaterstaat-data over boeien en lichten langs het water voor een set waterkaarten voor de ANWB. Zo hebben we met FME Heijmans ondersteund bij het opbouwen van een proces om uit hun eigen meetgegevens de DTB- en KernGIS-leveringen richting Rijkswaterstaat te kunnen doen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.