Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

​Expert in funderingsherstel

IMG_1532
Brefu Funderingstechniek is een totaalaannemer op het gebied van funderingsherstel.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Brefu Funderingstechniek

20 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met meer dan dertig jaar ervaring in funderingen is Brefu Funderingstechniek een gevestigde naam. Het bedrijf heeft een sterke focus op funderingsherstel en dan met name in beperkte ruimten en onder moeilijke omstandigheden. Zo is de funderingsspecialist momenteel bezig met het grootschalig funderingsherstel op vele locaties in Rotterdam.

Brefu Funderingstechniek heeft een sterke focus op funderingsherstel en dan met name in beperkte ruimten en onder moeilijke omstandigheden.

In Rotterdam kampen veel panden van voor de oorlog met een slechte fundering. Mede door het zakken van het grondwaterpeil wordt de paalfundering geteisterd door houtrot. “Onze opdrachtgevers zijn woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars, aannemers en particulieren”, zegt Marco Poppelaars, directeur van Brefu Funderingstechniek. “In veel gevallen pakken wij de werkzaamheden op inclusief vergunningsaanvraag en alle bijkomende werkzaamheden. Wij proberen onze opdrachtgevers wat dat betreft maximaal te ontlasten.”

Totaalaannemer

Brefu Funderingstechniek is een totaalaannemer op het gebied van funderingsherstel. “We verzorgen het complete pakket van het gesprek aan de keukentafel en de engineering tot de daadwerkelijke uitvoering en oplevering”, vervolgt Poppelaars. “Vaak werken we ook in bouwteam, zoals op dit moment met Jurriens. Wij verzorgen het funderingsherstel, zij de afbouw. Het betreft een opdracht van Woonstad op Katendrecht waarbij we de fundering van dertig panden herstellen. De bestaande paalfundering wordt door ons vervangen voor een betonfundering met inwendig geheide buispalen. In totaal verwerken we alleen al op dit project circa 9 kilometer aan buispaal. En dat is niet het enige project, want gemiddeld zijn wij op twaalf locaties tegelijkertijd bezig in Rotterdam. Tot op heden hebben we ongeveer 500 panden hersteld in de Maasstad.”

Het funderingsherstel 

Met het funderingsherstel ligt de focus van Brefu Funderingstechniek voornamelijk op de regio Rotterdam en omgeving. De funderingsspecialist heeft ook de nodige hei- en boortechnieken in huis, waarmee ze landelijk actief zijn en soms ook een uitstapje maken naar België om daar een fundering met geheide buispaal, perspaal, casing draaipaal of schroefinjectiepaal te realiseren. “Daarnaast verzorgen wij desgewenst de complete engineering van het funderingsherstel, het geotechnisch advies, het grond- en sloopwerk en het vlecht- en betonwerk”, zegt Poppelaar. “Dat doen we met een hecht team van circa 45 medewerkers waarvan ruim de helft in eigen dienst. Gezien onze goed gevulde orderportefeuille zijn we continu op zoek naar gemotiveerde medewerkers.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht