Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Esthetisch fraaie voertuigkerende leuningen

De Sicuro ARC is volledig in een coating RAL 9002 gezet

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Saferoad Holland

16 augustus 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Deze zijn door Saferoad Holland voorzien van voertuigkerende leuningen. Ondanks het esthetisch fraaie eindplaatje, wist Saferoad het leuningwerk toch goed betaalbaar te houden door gebruik te maken van standaard elementen.

Als producent van verkeersveiligheidssystemen heeft Saferoad een vertegenwoordiging in vrijwel alle landen in Europa. “We kunnen dankbaar gebruik maken van de expertise van onze zusterbedrijven”, zegt Herman Odijk van Saferoad Holland. “Dat hebben we ook hier in Eindhoven bewezen voor combinatie Heijmans-Ploegam. De architect had zijn ‘voorliefde’ voor onze Birsta 3PH2b en Sicuro ARC voertuigkerende leuningen reeds in het voortraject kenbaar gemaakt door hieraan te refereren in het ontwerp. Het mooie hiervan was, dat we het konden invullen met standaard elementen.”

De staanders en de bovenste leuning van de Birsta 3PH2b zijn uitgevoerd in de kleur RAL 7022 en de twee onderste liggers thermisch verzinkt.

Hoogkerend vermogen

De Birsta 3PH2b vindt zijn oorsprong bij Saferoad Zweden, terwijl de Sicuro ARC een ontwikkeling is van het zusterbedrijf in Noorwegen. “Beide systemen zijn opgebouwd uit drie horizontale liggers, gemonteerd op staanders met een hart-op-hart afstand van 2 meter”, legt Harry Klos van Saferoad Holland uit. “Kunstwerken KW01 en 05 zijn voorzien van de Birsta 3PH2b, die zich kenmerkt door een hele ranke uitstraling, terwijl KW02 is uitgerust met de Sicuro ARC, een iets robuuster design met ronde elementen. Naast het feit dat de voertuigkerende leuningen esthetisch zeer fraai ogen, bieden ze vanzelfsprekend een hoogkerend vermogen conform NEN-EN 1317. Voor dit specifieke project heeft de architect een kleurenschema opgesteld. Zo zijn de staanders en de bovenste leuning van de Birsta 3PH2b uitgevoerd in de kleur RAL 7022 en de twee onderste liggers thermisch verzinkt. De Sicuro ARC is volledig in een coating RAL 9002 gezet.”

Saferoad Holland heeft voor de bouwcombinatie het complete pakket verzorgd. “De aannemer koopt bij ons als het ware een kant-en-klaar pakket”, zegt Klos. “We begeleiden het hele traject vanaf engineering en inmeten tot productie, montage en oplevering inclusief alle documentatie. Behalve onze brede standaard range zijn we ook gespecialiseerd in het ontwerpen van specials. We merken dat er steeds meer behoefte is aan een onderscheidend design en blijven ons productportfolio voortdurend uitbreiden. Ze hebben we recent de Eco-Rail geïntroduceerd, een groep van systemen die specifiek voor het Nederlandse en Belgische wegennet is ontwikkeld bestaande uit vierkante kokers. Ook dit concept blikt uit in eenvoud en betaalbaarheid.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%