Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Esthetisch fraaie voertuigkerende leuningen
De Sicuro ARC is volledig in een coating RAL 9002 gezet

Esthetisch fraaie voertuigkerende leuningen

Deze zijn door Saferoad Holland voorzien van voertuigkerende leuningen. Ondanks het esthetisch fraaie eindplaatje, wist Saferoad het leuningwerk toch goed betaalbaar te houden door gebruik te maken van standaard elementen.

Als producent van verkeersveiligheidssystemen heeft Saferoad een vertegenwoordiging in vrijwel alle landen in Europa. “We kunnen dankbaar gebruik maken van de expertise van onze zusterbedrijven”, zegt Herman Odijk van Saferoad Holland. “Dat hebben we ook hier in Eindhoven bewezen voor combinatie Heijmans-Ploegam. De architect had zijn ‘voorliefde’ voor onze Birsta 3PH2b en Sicuro ARC voertuigkerende leuningen reeds in het voortraject kenbaar gemaakt door hieraan te refereren in het ontwerp. Het mooie hiervan was, dat we het konden invullen met standaard elementen.”

De staanders en de bovenste leuning van de Birsta 3PH2b zijn uitgevoerd in de kleur RAL 7022 en de twee onderste liggers thermisch verzinkt.

Hoogkerend vermogen

De Birsta 3PH2b vindt zijn oorsprong bij Saferoad Zweden, terwijl de Sicuro ARC een ontwikkeling is van het zusterbedrijf in Noorwegen. “Beide systemen zijn opgebouwd uit drie horizontale liggers, gemonteerd op staanders met een hart-op-hart afstand van 2 meter”, legt Harry Klos van Saferoad Holland uit. “Kunstwerken KW01 en 05 zijn voorzien van de Birsta 3PH2b, die zich kenmerkt door een hele ranke uitstraling, terwijl KW02 is uitgerust met de Sicuro ARC, een iets robuuster design met ronde elementen. Naast het feit dat de voertuigkerende leuningen esthetisch zeer fraai ogen, bieden ze vanzelfsprekend een hoogkerend vermogen conform NEN-EN 1317. Voor dit specifieke project heeft de architect een kleurenschema opgesteld. Zo zijn de staanders en de bovenste leuning van de Birsta 3PH2b uitgevoerd in de kleur RAL 7022 en de twee onderste liggers thermisch verzinkt. De Sicuro ARC is volledig in een coating RAL 9002 gezet.”

Saferoad Holland heeft voor de bouwcombinatie het complete pakket verzorgd. “De aannemer koopt bij ons als het ware een kant-en-klaar pakket”, zegt Klos. “We begeleiden het hele traject vanaf engineering en inmeten tot productie, montage en oplevering inclusief alle documentatie. Behalve onze brede standaard range zijn we ook gespecialiseerd in het ontwerpen van specials. We merken dat er steeds meer behoefte is aan een onderscheidend design en blijven ons productportfolio voortdurend uitbreiden. Ze hebben we recent de Eco-Rail geïntroduceerd, een groep van systemen die specifiek voor het Nederlandse en Belgische wegennet is ontwikkeld bestaande uit vierkante kokers. Ook dit concept blikt uit in eenvoud en betaalbaarheid.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.