Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ervaren groenprofessional in de GWW viert 25-jarig jubileum
Gako groenvoorziening ontzorgt met twee Valtra-machinecombinaties overheden in Zuid- en Noord-Holland bij het onderhoud van bermen, taluds en houtopstanden.

Ervaren groenprofessional in de GWW viert 25-jarig jubileum

GAKO groenvoorziening B.V. verricht werkzaamheden in het grootschalig groen. Aankomend jaar wordt het 25-jarig bestaan gevierd. Iets om trots op te zijn! Er zal dan ook zeker aandacht aan worden besteed, verzekert Cor de Gans die samen met zijn broer Dimitri het familiebedrijf runt. 

Behalve overheden weten ook grote aannemersbedrijven inmiddels de weg naar GAKO wel te vinden. Het familiebedrijf verzorgt het groenonderhoud voor gerenommeerde partijen zoals Boskalis, Heijmans en Jdb groep. “Voor die laatste hebben we onder andere het prestigieuze The Edge in Amsterdam en de Franse- en Engelse tuin in Noordwijkerhout mogen beplanten”, zegt Cor. “Ik ben trots dat deze grote opdrachtgevers bij GAKO aankloppen als ze groenprofessionals nodig hebben. Dergelijke projecten uitvoeren en adviseren over de aanpak, dat is ons op het lijf geschreven.” Cor en Dimitri zijn trots op de inzet en resultaten die hun medewerkers leveren.

Passie voor het groenvak

De grote projecten springen misschien het meest in het oog, maar ook particulieren kunnen bij GAKO terecht. De hoveniers ontwerpen tuinen in de regio Midden-Nederland en verzorgen renovaties, aanleg en onderhoud. Ze hebben ervaring met alles wat bij een mooie tuin komt kijken, zoals sierbestrating, gazons en beplanting. Met de groei van het bedrijf is Cor zelf meer gaan regelen, al blijft hij gepassioneerd over het groenvak. “Ik ben zelf 21 jaar buiten in de weer geweest. Soms zou ik het liefste nog zelf naar buiten gaan, maar het is ook heel leuk om opdrachtgevers te adviseren.”

Goed werk leveren en nauw samenwerken met haar opdrachtgevers is de succesformule achter het familiebedrijf.

Goede mensen en goed materieel

De komende jaren gaat GAKO door met waar het mee bezig is: goed werk leveren en nauw samenwerken met haar opdrachtgevers. Volgens Cor is dat de succesformule achter het familiebedrijf. “We hebben fantastische professionals binnen ons bedrijf. Daarnaast zorgen we ervoor dat zij met goed materieel kunnen werken. Het afgelopen jaar hebben we ons ‘machinepark’ verder uitgebreid met nieuwe bussen en twee nieuwe trekkers. Ook onze jongens hebben veel inspraak bij de materieelkeuze. Sterker nog, ze gaan altijd mee naar de dealer. Ook zij moeten het naar hun zin hebben. Zij brengen immers hun werkdagen door op de trekker.” 

Ik vind het een topmachine, zegt medewerker Robert van Burk over de nieuwste trekker en steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Hij rijdt sinds mei op een Valtra T235D die ‘s zomers wordt ingezet voor maai- en zuigwerk en ’s winters voor een houtsnippercombinatie staat. Voor Cor was het de tweede Valtra binnen een jaar die hij kocht bij dealer De Bruin in Groot-Ammers. 

Nieuwe machinecombinaties

Gako groenvoorziening ontzorgt met twee machinecombinaties overheden in Zuid- en Noord-Holland bij het onderhoud van bermen, taluds en houtopstanden. Vorig jaar arriveerde de eerste Valtra bij het bedrijf, een N155D. “We reden altijd een ander merk maar we zijn toen op initiatief van een van de chauffeurs naar een Valtra gaan kijken. Hij had er positieve geluiden over gehoord”, vertelt Cor. Toen begin dit jaar de tweede trekker aan vervanging toe was, maakte ook chauffeur Robert van Burk een proefrit en was de aanschaf van de tweede Valtra een feit. Hij is vooral enthousiast over het rijcomfort van zijn nieuwe werkpaard. “Die pneumatisch geveerde vooras vangt oneffenheden beter op dan de hydraulische die ik gewend was”, zegt Robert. “Wij rijden best veel kilometers op snelheid tussen projecten en dan is comfort gewoon heel belangrijk. Ook het zicht vanuit de cabine is prima. Het manoeuvreren met de maai-arm gaat daardoor heel relaxed.” En als je elke werkdag op de trekker doorbrengt, is ook het klimaat in de cabine een belangrijke factor. “De klimaatbeheersing is top. De stoel kan koelen en verwarmen en er is ook ruitverwarming. Daarnaast is er een standaard koelkast aan boord. Aan al die dingen kun je merken dat Valtra goed naar de chauffeurs heeft geluisterd.”

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor GAKO. Maar de broers lopen niet te hard van stapel. “Het is soms rennen om alles bij te houden, maar daar zijn we vooral heel gelukkig mee”, benadrukt Cor. “Uiteindelijk gaat het erom dat onze klanten tevreden zijn over ons werk. Ik ben trots en dankbaar dat we met hele fijne en vakbekwame collega’s al jaren ons werk mogen doen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.