Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Enorme tijdwinst dankzij 480pk zaagtruck
Van een paar meter zaagwerk voor een onvoorziene calamiteit tot kilometers rechte zaagkant voor bermverharding.

Enorme tijdwinst dankzij 480pk zaagtruck

Wanneer hebben jullie tijd om te zagen? Voor iedereen die vaker met ABX zaagmij werkt, weet dat er dan altijd twee tegenvragen komen: 1. ‘Vanaf wanneer kunnen we op zijn vroegst terecht?’ 2. ‘Uiterlijk wanneer moet het klaar zijn?’ Deze omgekeerde manier van plannen zorgt ervoor dat ABX bijna altijd, alles naar wens geregeld krijgt voor haar vaste opdrachtgevers. 3.500 keer per jaar. Jaar in jaar uit.

Het is in ieder geval zeker één van de redenen voor de Graaf Reinaldalliantie om in zee te gaan met ABX zaagmij. De komende vijf jaar staan zij dan ook paraat op het 23 kilometer lange traject tussen Gorinchem en Waardenburg voor geplande én ad hoc zaagwerkzaamheden. Van een paar meter zaagwerk voor een onvoorziene calamiteit, tot kilometers rechte zaagkant voor bermverharding of reconstructies van bestaande wegen.

Behalve de flexibele planning beschikt ABX zaagmij over een heel ervaren team, met machinisten die ook op de werklocatie zeer betrokken zijn bij het werk van opdrachtgevers. Ze denken mee met gelijktijdige en opvolgende werkzaamheden en leggen de lat vaak nog hoger dan menig opdrachtgever.

De 480pk zaagtruck zaagt vijf kilometer asfalt op één dag.

Een andere reden is de capaciteit en werksnelheid. “Waar iedere andere machine minimaal een week nodig heeft om vijf kilometer asfalt te zagen, kunnen wij dat met één 480pk zaagtruck in één normale werkdag”, legt Dirk van Gelder van ABX zaagmij uit. “Het spreekt voor zich dat je hiermee een enorme tijdwinst boekt op een project. Opvolgende werkzaamheden kunnen snel ingepland worden. Bovendien beperk je de overlast voor gelijktijdige werkzaamheden en omwonenden tot een minimum.”

Naast de twee zaagtrucks beschikt ABX zaagmij over nog tien kleinere, maar zwaar vermogende zaagmachines. “Wat dat betreft is geen klus te groot en kan er op hetzelfde moment, op tien verschillende locaties gelijktijdig gezaagd worden. Het resultaat van dit alles is dat de succesgarantie enorm is. Faalkosten is dus een heel vies woord binnen ABX zaagmij.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.