Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Enorme slagkracht en hogere slagfrequentie

Enorme slagkracht en hogere slagfrequentie

Sloophamers van Rammer zijn op afstand te monitoren

ACDE is al een kwart eeuw een begrip in de wereld van sloop en recycling. Met de sloophamers van het Finse Rammer, onderdeel van Sandvik Mining and Construction, heeft het bedrijf een sloophamer die op afstand is uit te lezen. Dus minder stilstand op momenten dat het niet uitkomt.

“Rammer heeft een nieuwe compact serie ontwikkeld”, vertelt directeur Joost Wassink van ACDE. “Deze hamers hebben als voordeel dat ze aan een hele brede lijn machines ingezet kunnen worden, een enorme slagkracht hebben en daarnaast een hoge slagfrequentie hebben.” 

De hamers zijn  voorzien van langaansluitingen aan zowel de bovenkant als de achterkant van de hamer waardoor deze breder inzetbaar is dan vergelijkbare modellen van andere merken. De beitels zijn zonder gereedschap te verwisselen en de hamer is voorzien van een beitelbus compleet met slagbus in één. “Hierdoor is het onderhoud nog makkelijker dan voorheen”, weet Wassink. 

De hamers zijn bovendien modulair op te bouwen met een volledig beschermd smeersysteem, extra slijtagebescherming en met Ramdata®, ook achteraf als retrofit te monteren. Dat laatste betekent dat de hydraulische hamers in de Excellence Line zijn uitgerust uit met een sensor waarmee de prestaties, maar ook het verbruik en onderhoud van de hamers overal ter wereld kunnen worden bekeken. Het zogenoemde RD3-systeem kan ook achteraf worden gemonteerd op elke Rammer hamer die na 2009 is gebouwd. Wassink: “Rammer is daarmee de eerste fabrikant van uitrustingsstukken die het gereedschap standaard uitrust met externe gegevenstoegang.”

Interessante prijs

RD3 verzendt al deze gegevens naar de cloud. Wanneer een hamer in werking is, verzamelt het systeem gegevens over de positie, locatie, bewegingspatronen, kanteling, temperatuur en gebruik (d.w.z. bedrijfsuren) en stuurt die terug naar een centrale locatie. Wassink: “Daarnaast is de hamer voorzien van een uitschakelbare loze slag beveiliging, dit ter ver verlenging van de levensduur van de hamer en de beitel, maar ook indien nodig uit te schakelen. Dit alles samen met de beste service en ook nog eens een zeer interessante prijsstelling maakt Rammer the Best of the Best.”

De hamers zijn voorzien van langaansluitingen aan zowel de bovenkant als de achterkant van de hamer waardoor deze breder inzetbaar zijn.

Mocht het − ondanks het toezicht op afstand − toch gebeuren dat een klant een beitel breekt of dat een machine komt stil te staan, dan garandeert ACDE dat er 24/7 een monteur langskomt. “Of iemand nu op zaterdagavond om 21.00 uur een gebroken beitel heeft of een machine die niet meer werkt, met één telefoontje zorgen wij dat er alles aan gedaan wordt om alles zo vlot mogelijk weer aan het draaien te krijgen.”

Maar ACDE Nederland heeft meer in het assortiment dan alleen sloophamers. Ook voor andere uitrustingsstukken, zoals trilblokken, sloopscharen, vergruizers en frezen, kunnen bedrijven 24/7 terecht in Duiven. 

Eigenschappen compacte serie

1. Compact ontwerp: de Compact serie heeft een slank en compact ontwerp zonder concessies te doen aan de kracht. Het kleinere formaat maakt gemakkelijke navigatie mogelijk in beperkte ruimtes zonder prestatieverlies.

2. Verbeterde efficiëntie: hydraulische hamers van Rammer zijn uitgerust met geavanceerde technologie om energieoverdracht te optimaliseren, wat zorgt voor maximale impact bij elke slag. Dit vertaalt zich naar snellere voltooiing van het werk en verhoogde productiviteit op de bouwplaats.

3. Precisie-engineering: Rammer’s Compact serie is vervaardigd met precisie-engineering, wat resulteert in minimale trillingen en geluid. Dit verbetert niet alleen het comfort van de operator, maar draagt ook bij aan een veiligere en duurzamere werkomgeving.

4. Veelzijdigheid: van wegconstructie tot sloop en graven, deze hamers zijn veelzijdig genoeg om een ​​scala aan taken aan te kunnen. Hun aanpassingsvermogen maakt ze tot een onmisbaar gereedschap voor aannemers die te maken hebben met uiteenlopende projecten.

5. Duurzaamheid: gebouwd met hoogwaardige materialen, garandeert de Compact serie duurzaamheid zelfs onder de meest uitdagende werkomstandigheden. Deze levensduur zorgt voor een hoger rendement op investeringen voor bouwbedrijven. De Compact serie van Rammer is ontworpen om milieuvriendelijk te zijn, met verminderde emissies en efficiënt energiegebruik. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.