Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Enorm portfolio trailers voor speciaaltransport

Enorm portfolio trailers voor speciaaltransport

Nooteboom Trading in Zeewolde is in 2008 opgericht door Igmar Nooteboom. Als vijfde generatie uit een familie van trailerbouwers valt ook hier de appel niet ver van de boom. Hij begint met de in- en verkoop van gebruikte trailers. Getrokken materieel voor het speciaaltransport wordt al snel het specialisme.

Door de jaren heen heeft Nooteboom Trading zich toegelegd op het ontzorgen van de klant. ‘Your Load Suits Our Solution’ is het credo. Daarbij gaat het om ladingen tot 115 ton over de weg of modulaire, koppelbare en zelfs aangedreven voertuigen voor ladingen tot 1.500 ton. Voor de Europese markt heeft Nooteboom Trading een zeer divers portfolio van gebruikte trailers voor het speciaaltransport. Van vlakke (uitschuifbare) opleggers, semi-diepladers en diepladers tot aan modulaire assenstellen met verschillende aanbouwdelen of SPMT’s voor de echt zware ladingen. 

Vanaf 2009 is ook gestart met de engineering en productie van eigen trailers onder de naam RINO® trailers. Onderhoudsarme heavy duty trailers met starre assen werden ontworpen voor het zware gebruik in Afrika en het Midden-Oosten. Voor de Europese markt ontwikkelde RINO trailers een (uitschuifbare) megatrailer met een zeer laag eigen gewicht en een hoge koppeldruk. Inmiddels is het programma van RINO trailers uitgebreid met vlakke opleggers, city trailers en ballasttrailers met en zonder stuurassen, alsmede aanhangers in diverse gewichtsklassen.

Bij verkoop of verhuur kunnen trailers in de eigen werkplaats naar klantspecifieke wensen worden aangepast.

Range aan kipperopleggers

Ook verzorgt Nooteboom Trading  sinds 2017 het importeurschap van de Oostenrijkse trailerbouwer Schwarzmüller in Nederland. Robuust maar toch lager qua gewicht dan andere merken. Dit lagere eigen gewicht komt ten goede aan het laadvermogen. Daarnaast zijn de schuifzeilentrailers met en zonder coilgoot of schuifdak makkelijk in gebruik. Schwarzmüller is ook bekend van zijn uitgebreide range aan kipperopleggers. Uitgevoerd in staal voor robuuste ladingen of aluminium voor een maximale laadcapaciteit. Tot slot behoren een 3- en 4-assige oprijaanhanger voor machinetransport ook tot het portfolio. 

Een project van korte duur of een éénmalig transport van een bijzondere lading? Ook daarvoor heeft Nooteboom Trading de oplossing. In de moderne verhuurvloot zitten diverse diepladers, uitschuifbare vlakke opleggers, zware semi-diepladers of megatrailers. De verhuurvloot is al te huur vanaf 1 dag tot iedere gewenste periode.

Modern ingerichte werkplaats

De groei van Nooteboom Trading gaat voorspoedig, tot het bedrijf begin 2018 door een allesverwoestende brand getroffen wordt. “Een trieste gebeurtenis’’ zegt eigenaar Igmar Nooteboom. Positief als hij is gaat hij niet bij de pakken neerzitten. Zo’n 700 meter verder op het industrieterrein van Zeewolde wordt een geschikte locatie gevonden voor de herbouw. Daar is meer ruimte voor de trailervoorraad.

Op het terrein beschikt Nooteboom Trading over een zeer modern ingerichte werkplaats, wasplaats en spuitcabine. Alle trailers worden bij binnenkomst schoongemaakt, nagekeken en voorzien van een kundig inspectierapport. Bij verkoop of verhuur kunnen trailers in de eigen werkplaats naar klantspecifieke wensen worden aangepast.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.