Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcons slangloze modulesysteem en de highflow swivel zijn klaar voor serielevering

Engcons slangloze modulesysteem en de highflow swivel zijn klaar voor serielevering

– voor een lichter, servicevriendelijker draaikantelstuk en hogere doorstroomwaarden

In het voorjaar van 2018 toonde engcon, wereldmarktleider op het gebied van draaikantelstukken, een prototype van een moduleconstructie waarbij het automatisch oliekoppelsysteem EC-Oil en de hydraulische aansluitingen voor de grijpercassette GRD en veegwals SWD zonder slangen achteraf kunnen worden gemonteerd. Nu kondigt engcon aan over te gaan naar serieproductie van deze unieke moduleconstructie.

De slangloze constructie zorgt voor een superieure eenvoud en een lekvrije snelwissel. Achterafmontage van de EC-Oil wordt uitermate eenvoudig, omdat de blokken kunnen worden vastgeschroefd zonder dat er slangen getrokken hoeven te worden. Ook de slangloze initiële installatie en achterafmontage van koppelingen voor engcons grijpercassette GRD en veegwals SWD zijn hierdoor heel eenvoudig.

Nieuwe highflow swivel
Parallel met de ontwikkeling van de nieuwe modulaire snelwissel heeft engcon een nieuwe highflow swivel ontwikkeld. Deze maakt een hydraulische doorstroom tot 200 l/min en 350 bar mogelijk, door de hydraulische functie “rechtstreeks” te voeden in plaats van via de kleppen van het draaikantelstuk. Deze nieuwe highflow swivel heeft bovendien een apart lekoliekanaal, waarmee lekolie via het draaikantelstuk kan worden gestuurd. Bovendien is de nieuwe swivel van engcon geconstrueerd voor drukken tot maximaal 350 bar.

“Deze ontwikkeling is onderdeel van ons unieke modulaire systeem, waarbij de klant eenvoudig achteraf extra functies kan voegen. Bovendien voorkomt het lekkende slangen in de snelwissel“, vertelt Fredrik Jonsson, hoofd van de afdeling ontwikkeling bij engcon Group.

Serielevering 2019
De serielevering van de modulaire snelwissels in de formaten QS60 voor de EC214 en EC219 is vanaf januari 2019 beschikbaar op de Scandinavische markt en op de overige markten vanaf mei 2019.

De serielevering van de QS70 voor de EC233 is op de Scandinavische markt beschikbaar vanaf januari 2019 en op de overige markten vanaf juli 2019.

De serielevering van de QS70 voor de EC226 is op de Scandinavische markt beschikbaar vanaf maart 2019 en op de overige markten vanaf oktober 2019.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.