Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
engcon’s nieuwe trilplaat maximaliseert efficiëntie en verkleint risico op persoonlijk letsel

engcon’s nieuwe trilplaat maximaliseert efficiëntie en verkleint risico op persoonlijk letsel

Als volgende stap in engcon’s streven om de graafmachine te veranderen in een gereedschapsdrager introduceert het concern nu een nieuw ontwikkelde trilplaat voor graafmachines in de klasse van 12 tot 26 ton. De PC6000 trilplaat is geoptimaliseerd voor gebruik onder een draaikantelstuk, wat de efficiëntie van de graafmachine vergroot en het risico op persoonlijk letsel terugdringt.

Het komt steeds vaker voor dat voor grondcompressie een trilplaat op een graafmachine wordt gebruikt, wat de noodzaak van de inzet van andere machines of werktuigen vermindert. Tegelijkertijd draagt deze ontwikkeling bij aan meer veiligheid omdat er geen mensen in de bouwput aanwezig hoeven te zijn, waardoor het risico van ongelukken als gevolg van instorting door de trillingen wordt uitgebannen. Daarnaast zijn geen potentieel gevaarlijke hijswerkzaamheden nodig om handbediende trilplaten op hun plaats te krijgen. Dergelijke aspecten verhogen de veiligheid op de werkplaats aanzienlijk, een streven dat engcon na aan het hart ligt. Een ander belangrijk functioneel voordeel van een trilplaat onder het draaikantelstuk is de vergroting van het werkbereik doordat het werktuig zowel kan draaien als schuin gezet kan worden en zo de gehele ondergrond kan volgen.

“Deze trilplaat ondersteunt de inzetbaarheid van de kraan. De machinist kan de trilplaat kantelen en draaien en zo rond hellingen en putten comprimeren, zonder constant de machine te hoeven verplaatsen. De graafmachine krijgt er weer een taak bij”, zegt Johan Johansson, ontwerper en projectmanager voor de nieuwe trilplaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.