Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Engcons automatische snelwissels vergemakkelijken het dagelijks leven van graafmachinisten: “Iedereen zou ze moeten hebben.”

engcon_ecoil-kopieren

4 juni 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

EC-Oil, het automatische snelwisselsysteem van Engcon, maakt in combinatie met een draaikantelstuk en hydraulische uitrustingsstukken het dagelijks leven van graafmachinisten makkelijker. Het levert de graafsector als geheel meer rentabiliteit, efficiëntie en veiligheid op. De voordelen zijn zo groot dat Engcon ervoor kiest om EC-Oil kosteloos aan te bieden. Daardoor kunnen zoveel mogelijk mensen ervan profiteren.

engcon-ec-oil-standard-kopieren

Je ziet steeds vaker automatische snelwisselsystemen waarmee je hydraulische uitrustingsstukken op graafmachines kan aansluiten zonder de cabine te verlaten. Het uitrustingsstuk, de hydrauliek, de elektriciteit en de centrale smering worden automatisch aangesloten. Na het aansluiten van het draaikantelstuk sluit de machinist de hydraulische uitrustingsstukken net zo soepel rechtstreeks aan onder het draaikantelstuk. Een automatisch snelwisselsysteem in combinatie met een draaikantelstuk en hydraulische uitrustingsstukken maakt het dagelijks leven van een graafmachinist makkelijker. Aannemers werken hierdoor flexibeler, efficiënter en veiliger.

Engcon adviseert aannemers met producten te werken die op elkaar aansluiten. Om dit voor meer graafmachinisten mogelijk te maken, kiest Engcon ervoor om zijn automatische snelwisselsysteem EC-Oil kosteloos aan te bieden bij bestelling van de combinatie draaikantelstuk, Q_Safe snelwissel en het DC2-besturingssysteem van Engcon.

“Wij willen de veiligheid, rentabiliteit en efficiëntie van graafmachinisten over de hele wereld verhogen. Daarom kiezen we ervoor om ons automatische snelwisselsysteem EC-Oil kosteloos te maken. We willen alle graafmachinisten de moderne technologie bieden die hun dagelijks leven makkelijker maakt. Zo kunnen zij meer werk uitvoeren in minder tijd en dus meer geld verdienen“, aldus Stig Engström, eigenaar en oprichter van Engcon. Hij vervolgt:

“We willen niet dat de kosten om in EC-Oil te investeren een obstakel vormen voor onze eindklanten. Dus hebben we de tamelijk unieke beslissing genomen om onze automatische snelwissel volledig kosteloos aan te bieden. Mits de klant het systeem van Engcon koopt – het moet lonend zijn om voor Engcon te kiezen!

ecoil_ec2019_sk20_p02-kopieren

Veilig en tijdbesparend voor de graafmachinist

Het automatische snelwisselsysteem van Engcon is tijdbesparend en veilig, omdat de machinist niet in en uit de cabine hoeft te springen om met handmatige, onder druk staande en vaak vuile hydraulische koppelingen te prutsen.

“Afhankelijk van het type werkzaamheden kan de tijdsbesparing oplopen tot een uur per dag. Een traditionele wissel kan tot 3-4 minuten duren, terwijl het aansluiten van een hydraulisch uitrustingsstuk met EC-Oil slechts tien seconden duurt. Dat vereenvoudigt het werk van graafmachinisten en maakt graafmachines nog rendabeler“, concludeert Stig Engström.

Feitenkader:
De unieke beslissing van Engcon om van EC-Oil een kosteloze optie te maken, geldt wereldwijd. Naast het feit dat EC-Oil kosteloos standaard is inbegrepen in de snelwissels van Engcon en het bovenstuk van de draaikantelstukken met het Q-Safe bevestigingstype, is de EC-Oil ook altijd kosteloos inbegrepen bij alle hydraulische uitrustingsstukken van Engcon, zoals grijpers, trilplaten, vorkhouders en veegwalsen met het bevestigingstype S45-S80. Als klanten een hydraulisch uitrustingsstuk kopen samen met een wissel en draaikantelstuk, is EC-Oil ook kosteloos inbegrepen in de onderste wissel van het draaikantelstuk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht