Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon verhoogt winstgevendheid en behoudt positie als marktleider

Engcon verhoogt winstgevendheid en behoudt positie als marktleider

De bouwsector heeft te lijden gehad van zowel omzetverlies als lagere winsten, zoals blijkt uit de cijfers over 2020. Ook toonaangevende draaikantelstukfabrikant Engcon had een iets lagere omzet. Engcon gaat echter wel tegen de stroom in en laat een verbeterd resultaat zien, wat een verbeterde winstgevendheid voor de groep betekent.

Engcon Group rapporteert voor het pandemiejaar 2020 een marginale daling van de netto-omzet die uitkwam op 1,23 miljard SEK (2019:SEK 1,35 miljard SEK). Het bedrijfsresultaat kwam uit op SEK 218 miljoen (2019: 194,6 SEK), wat neerkomt op een verbeterde winstmarge van iets meer dan 3,5 procent.

Krister Blomgren, CEO van Engcon Group

“Voordat de pandemie toesloeg, schatten we dat 2020 het potentieel had om nog een recordjaar te worden in zowel de omzet als de winstmogelijkheden. Echter naarmate de economie vertraagde, schakelden we over om de pandemie en de gevolgen ervan het hoofd te bieden. Net als in 2019 zien we dat onze offensieve vestigingsstrategie op niet-Scandinavische markten ertoe bijdroeg dat de omzet niet nog meer terugliep. We hebben onze winstgevendheid tijdens de pandemie kunnen verbeteren”, zegt Krister Blomgren, CEO van Engcon Group, en vervolgt:

“Tegelijkertijd gaan we een nieuwe fase in, waarin we zowel de toegenomen vraag als de toegenomen kosten moeten aanpakken om aan dezelfde vraag te voldoen. Dan is het maar goed dat we hier al op voorbereid zijn”.

Blomgren: “Trots op onze medewerkers”

Engcon gaat door op basis van een agressieve groeistrategie, waarbij markten als Noord-Amerika, Azië en Australië bijdroegen aan zowel de omzet als de winstgevendheid in 2020. Dit zijn ook markten waar de graafmachinemarkt naar verwachting de komende drie jaar sterk zal toenemen. Een andere factor die bijdroeg aan de wijze waarop Engcon door het pandemiejaar 2020 is gekomen, zijn alle medewerkers.

“Ondanks een zwaar jaar dat hoge eisen aan ons allemaal heeft gesteld, hebben onze medewerkers een stap extra gezet en zowel loyaliteit als handelingskracht getoond. Ik ben er enorm trots op om te zien hoe hard iedereen heeft gewerkt om uit de problemen te blijven en het dagelijkse leven van alle graafmachinisten in de wereld te blijven verbeteren. Dankzij deze inzet zijn we nu sterk genoeg om weer te gaan groeien en te voldoen aan de toegenomen vraag op de wereldmarkt”, besluit Krister Blomgren.

Vergelijkende cijfers van concurrenten tonen aan dat Engcon de leiderstrui blijft dragen als het gaat om omzet, marktaandeel en winstgevendheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.