Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Engcon steunt deze kerst lokaal

Het personeel ontvangt een kerstcadeau ter ondersteuning van de lokale samenleving

Krister-Blomgren

4 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Engcon heeft zich altijd ingezet voor haar medewerkers en hun lokale gemeenschappen. Nu corona het dagelijks leven van zowel mensen als bedrijven op de proef stelt, kiest Engcon ervoor om lokaal te ondersteunen met de keuze voor een kerstcadeau voor de ongeveer 300 medewerkers van Engcon. ”Het is niet voldoende dat alleen het bedrijf en zijn medewerkers zich goed voelen, als wij willen slagen moeten ook onze lokale gemeenschappen een goed gevoel hebben,” zegt Krister Blomgren, CEO van Engcon.  

Het jaar 2020 is heel anders verlopen dan iemand zich had kunnen voorstellen. Met een recessie in aantocht, waren velen vanaf het begin voorbereid op een lastig jaar, maar het zou blijken dat Covid-19 alles zou veranderen. Het jaar stond in het teken van onzekerheid, ontslagen en een moeilijker bestaan. Er zijn beperkingen opgelegd, er zijn bezuinigingen doorgevoerd, er waren leveringsproblemen en investeringsvrees, wat het werk voor velen enorm bemoeilijkt heeft. Engcon wil nu zijn hardwerkende medewerkers bedanken, en zich ondertussen inzetten voor lokale ondernemers in de plaatsen waar Engcon aanwezig is. Daarom is het kerstcadeau voor onze medewerkers dit jaar een lokaal te besteden cadeaubon.  

“Er is een grote behoefte aan steun en een sterke bereidheid van onze kant om onze dankbaarheid te tonen, zowel aan onze medewerkers als aan de lokale gemeenschappen waar we actief zijn. Daarom hebben we nu gekozen voor ”lokaal gerichte” kerstcadeaus voor onze medewerkers, die bedoeld zijn om lokale winkels en bedrijven te ondersteunen,” zegt Krister Blomgren, CEO van Engcon Group.

Gedurende het jaar heeft het personeel 100 procent gegeven, dat heeft Engcon gezien en wil daarvoor bedanken met een kerstcadeau dat zowel onze waardering voor de medewerkers uitspreekt als goed doet voor de omgeving waar de medewerker woont. “We zijn in een positie dat we kunnen ondersteunen, dankzij het feit dat we onze gewoonte trouw onmiddellijk aan rem trokken toen we zagen dat het een moeilijk jaar zou worden.

Het is gelukkig niet zo slecht gegaan als we eerst dachten, maar deze pandemie heeft ons voor echte uitdagingen gesteld met beperkingen en verstoringen. Onze medewerkers over de hele wereld hebben zich hierbij volledig ingezet. Daar zijn we ontzettend dankbaar voor”, zegt Krister Blomgren, CEO Engcon Group, en vervolgt: “Ik ben diep onder de indruk van onze medewerkers en hoe ze zijn omgegaan met de ontstane situaties. Dit is ook de reden waarom we hebben besloten dat we hen moeten bedanken met een iets groter cadeau dan normaal. Ze zijn het waard!” 

Concreet betekent dit dat de medewerkers van Engcon een cadeaubon ontvangen die besteed kan worden bij de lokale ondernemers in het gebied waar Engcon aanwezig is, in plaats van een massale inkoop van hetzelfde kerstcadeau voor alle werknemers.  “Het is niet voldoende dat alleen het bedrijf en zijn medewerkers zich goed voelen, wij kunnen alleen succesvol zijn als onze lokale gemeenschappen zich ook goed voelen. Het voelt goed dat we deze beslissing hebben genomen”, zegt Krister Blomgren. Engcon is aanwezig op in totaal 12 locaties, van Strömsund in Noord-Zweden en Mennecy in Frankrijk tot Hamden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in Connecticut, VS. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%