Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon start de serieproductie van een afneembare grijper voor zijn grootste draaikantelstuk – om de graafmachine nog efficiënter te maken

Engcon start de serieproductie van een afneembare grijper voor zijn grootste draaikantelstuk – om de graafmachine nog efficiënter te maken

Engcon, wereldmarktleider op het gebied van draaikantelstukken voor graafmachines van 1,5-33 ton, is de enige producent van een uniek type grijpercassette. De machinist van de graafmachine kan met één enkele handgreep, zonder schroeven of handmatige koppeling van de hydrauliek, de grijpercassette in minder dan een minuut monteren of demonteren.

Als eerste werd de grijpercassette GRD20 voor de draaikantelstukken EC214 en EC219 van engcon gelanceerd, met gereedschapsbevestiging Q-Safe 60. Daarna volgde de GRD10 voor draaikantelstuk EC209 van engcon, met gereedschapsbevestiging Q-Safe 45 en Q-Safe 50. Nu is het tijd voor de serieproductie van grijpercassette GRD70 voor het grootste draaikantelstuk van engcon, de EC233, met gereedschapskoppeling Q-Safe 70. Het wordt een sterke grijper met een grijpkracht van 2,2 ton en een grijpbreedte van bijna een meter.

Net als bij de kleinere modellen koppelt de machinist de grijpercassette in ongeveer een minuut aan of af door de vergrendeling met één enkele handgreep te activeren waarmee de hydrauliek wordt aangesloten of losgekoppeld op hetzelfde moment dat de grijpercassette wordt vergrendeld/losgemaakt. De ultieme oplossing voor machinisten die snel de grijpercassette willen loskoppelen wanneer deze even niet nodig is.

Serielevering van EC233 met grijpercassette GRD70 is in januari 2019 beschikbaar op de Scandinavische markten en op de andere markten vanaf juli 2019.

Specificaties GRD70:
Grijpercassette voor EC233 met QSD70 gereedschapsbevestiging
Max. grijpbreedte: 960 mm
Min. grijpbreedte: 13 mm
Klemkracht: 2234 kg bij 21 MPa
Gewicht: 166 kg

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.