Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon sluit strategische overeenkomst met John Deere voor de Noord-Amerikaanse markt

Engcon sluit strategische overeenkomst met John Deere voor de Noord-Amerikaanse markt

Door deze strategische alliantie kunnen de producten van Engcon aan eindgebruikers geleverd worden via het dealernetwerk van John Deere en Hitachi in heel Noord-Amerika. De samenwerking voorziet in de beschikbaarheid van John Deere en Hitachi graafmachines waar de productiviteitsverhogende producten van Engcon al op gemonteerd zijn.

Engcon wil de graafindustrie hervormen, dat is de missie van het concern. Met een Engcon verandert de traditionele graafmachine in een multifunctionele gereedschapsdrager die voor veel meer doeleinden kan worden ingezet. Met het draaikantelstuk in combinatie met de automatische snelwissel kunnen machinisten van werktuig wisselen zonder de cabine te hoeven verlaten, iets dat in hoge mate bijdraagt aan geoptimaliseerde flexibiliteit en efficiëntie van de machine. Dit alles leidt uiteindelijk tot een hogere productiviteit en winstgevendheid voor klanten. John Deere’s keuze voor Engcon als voorkeursleverancier geeft eindgebruikers via het dealernetwerk van John Deere en Hitachi in de VS en Canada toegang tot dezeslimme producten van Engcon. 

“Het tiltrotator concept begon 30 jaar geleden in Scandinavië en is gebaseerd op het idee dat het mogelijk zou moeten zijn om graafmachines op een betere manier te laten graven en ze ook breder in te zetten. Bij Engcon zijn we verheugd dat we deze reis nu samen met John Deere kunnen versnellen. We geloven dat beide partijen voordeel zullen hebben van de beschikbaarheid van Engcon’s bewezen oplossingen op John Deere en Hitachi graafmachines. Maar de echte winnaars zijn toch wel de machinisten en eindklanten die op nieuwe manieren kunnen gaan werken en zo productiever en winstgevender kunnen worden”, meent Krister Blomgren, CEO van Engcon. 

Dankzij de nieuwe samenwerking kunnen klanten via geautoriseerde John Deere- en Hitachi dealers in de VS en Canada kiezen voor Engcon draaikantelstukken en het automatische snelwisselsysteem EC-Oil, waarmee de operator hydraulische uitrustingsstukken kan aankoppelen vanuit de cabine. 

“Bij John Deere hebben we ons altijd gericht op het leveren van producten en technologie waarmee onze klanten de efficiëntie en uptime op de werkplek kunnen optimaliseren. Door deze overeenkomst met Engcon krijgen klanten nog meer mogelijkheden om te profiteren van verbeterde prestaties op de werkplek en uiteindelijk een betere winstgevendheid” zegt David Thorne, Senior Vice President, Sales and Marketing, John Deere Construction & Forestry.

Door de overeenkomst kunnen klanten eenvoudiger en sneller toegang krijgen tot de producten van Engcon via hun lokale John Deere en Hitachi machine dealers. Dit is een mijlpaal in de wereldwijde acceptatie van het draaikantelstuk-concept en zal de verspreiding vooral in de VS en Canada een boost geven. Engcon verwacht de komende jaren een grote groei op het Noord-Amerikaanse continent.

Feiten: 

  • Via geautoriseerde John Deere- en Hitachi-dealers in de VS en Canada kunnen klanten kiezen voor Engcon draaikantelstukken voor John Deere graafmachines van de typen 26G tot 345G en Hitachi graafmachines van ZX26 tot ZX345.
  • Engcon’s automatische snelwisselsysteem EC-Oil zal eveneens leverbaar zijn via de geautoriseerde John Deere en Hitachi dealers. Dit geldt voor John Deere graafmachines typen 75G tot 380G en Hitachi graafmachines ZX75 tot ZX380. Daarnaast worden Engcon’s gestandaardiseerde vergrendeling QSC en het proportionele DC2 besturingssysteem aangeboden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.